Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
23/06/2011

Ανακοίνωση του Αθλητικού Τμήματος του ΣΥΝ σχετικα με την υπόθεση των στημένων αγώνων ποδοσφαίρου

Μετά από μια πενταετία, που οι καταγγελίες της ΟΥΕΦΑ για στημένα παιγνίδια στα πρωταθλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου και αφού οι κάθε λογής επιτήδειοι έβγαλαν απίστευτα κέρδη από το παράνομο στοίχημα, επιτέλους η δικαιοσύνη ασχολήθηκε με το θέμα. Η υπόθεση των στημένων αγώνων έχει πολύ δρόμο ακόμη και πρέπει η έρευνα να επεκταθεί σε βάθος και προς όλες τις κατευθύνσεις .

Ο ΣΥΝ επανειλημμένα και επίμονα ενοχλούσε διαρκώς τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τόσο στη Βουλή, όσο και στον Tύπο, αλλά και σε ειδικές ημερίδες, προκειμένου να προχωρήσουν οι έρευνες και να διαλευκανθεί η υπόθεση  που, από ότι φαίνεται, εξελισσόταν  διαρκώς και οργανωμένα. Ανεξάρτητα από την ποινική πλευρά της υπόθεσης, θα πρέπει άμεσα να επιληφθεί του θέματος, τόσο η αθλητική δικαιοσύνη, όσο και η Πολιτεία, δεδομένου ότι  τα πειθαρχικά σώματα της ΕΠΟ και της Super League είναι μνημεία αναξιοπιστίας και κουκουλώματος.

Από την εξέλιξη της υπόθεσης αποδεικνύεται επίσης ότι το λεγόμενο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου λειτούργησε ως μηχανισμός συγκάλυψης παρανομιών και ευρύχωρης ανάπτυξης τζογαδόρικων κυκλωμάτων.

Είναι καιρός, πλέον, ο κόσμος του αθλητισμού και οι φίλοι του ποδοσφαίρου, οι χιλιάδες φίλοι του στοιχήματος, να διεκδικήσουν τη θωράκιση του ποδοσφαίρου από τα κάθε λογής κυκλώματα, μέσα και από την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Τμήμα Αθλητισμού