Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
18/01/2002

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ σχετικά με την ομιλία του κ.Σημίτη στην Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ

H ομιλία του κ. Σημίτη στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζεται από την εμμονή του να βαφτίζει ως επιλογές "αυτοπεποίθησης" για το κόμμα του αυτές ακριβώς τις πολιτικές που οδηγούν σε πολλαπλά αδιέξοδα την χώρα και συρρικνώνουν την κοινωνική νομιμοποίηση της διακυβέρνησής του.

Είναι χαρακτηριστική μάλιστα αυτής της γενικότερης νοοτροπίας η ιδιαίτερη αναφορά στις δημοτικές - νομαρχιακές εκλογές στην οποία επαναφέρει τη σύγκρουση του δίπολου προόδου-συντήρησης ως σύγκρουση ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., ενώ η πολιτική του για τον χώρο της Τ.Α. βρίσκεται σε πολυετή στασιμότητα, σε αντίθεση με τις ανάγκες θεσμικού εκσυγχρονισμού, περιφερειακής αποκέντρωσης και ενδυνάμωσης των τοπικών κοινωνιών και των αυτοδιοικητικών θεσμών και σε τίποτα δεν διαφέρει από την πολιτική της Ν.Δ.

Τέλος, ως προς την τακτική στις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές, ο κ. Σημίτης ακύρωσε με την ομιλία του όλα όσα ελέχθησαν τις προηγούμενες μέρες από κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αποδεικνύοντας ότι το βασικό χαρακτηριστικό του ΠΑΣΟΚ ήταν και παραμένει η διγλωσσία και η εμμονή στην εξυπηρέτηση των πολιτικών αντικοινωνικού "μονόδρομου" που ήδη έχει επιλέξει και εφαρμόζει.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου