Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
24/06/2011

Συνάντηση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με την Ομοσπονδία Εργαζομένων της Ε.Υ.Δ.Α.Π. - Δηλώσεις

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, και ο Δημ. Στρατούλης, μέλος της Επιτροπής Εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, συναντήθηκαν σήμερα με την Ομοσπονδία Εργαζομένων της Ε.Υ.Δ.Α.Π. στα γραφεία της Ομοσπονδίας.

Μετά το τέλος της συνάντησης έγιναν δηλώσεις:

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Το μεγαλύτερο έγκλημα στα μεταπολιτευτικά χρονικά της χώρας μας είναι η εκποίηση του δημόσιου πλούτου, των δημόσιων αγαθών. Υπάρχουν κοινωνικά αγαθά που δεν μπορούν να περάσουν στον ιδιωτικό τομέα κάτω από τη λογική του κέρδους. Το νερό είναι ένα από αυτά. Πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι, αν για ένα ευτελές τίμημα πωληθεί η ΕΥΔΑΠ, τότε χιλιάδες νοικοκυριά θα έχουν πανάκριβο και κακής ποιότητας νερό.

Ιδιωτικοποιήσεις του νερού έγιναν και σε άλλες χώρες. Σήμερα όμως το νερό ως κοινωνικό αγαθό επιστρέφει στο Δημόσιο χώρο παντού. Απέτυχαν αυτές οι ιδιωτικοποιήσεις που δημιούργησαν τεράστια κοινωνικά προβλήματα.

Το μεγαλύτερο σκάνδαλο είναι ότι για 150 εκ θα δώσουμε σε ιδιώτες υποδομές ανεκτίμητης αξίας άνω των 2 δις προκειμένου να κερδοσκοπούν. Μας γυρνάνε πίσω στις εποχές της ΟΥΛΕΝ και της POWER, βυθίζουν την κοινωνία στην απελπισία και στην απόγνωση. Αυτά τα μέτρα δεν πρέπει να περάσουν. Η κοινωνία θα αντισταθεί.

ΔΗΜΟΥΔΗΣ ΕΥΑΓΓ. (Πρόεδρος Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ)  Όπως είπε και ο Πρόεδρος είναι διατεθειμένοι να παραδώσουν το μοναδικό φυσικό αγαθό, αυτό που πραγματικά δίνει ζωή στον άνθρωπο, το νερό, για ένα κομμάτι ψωμί στα χέρια των ιδιωτών. Και γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά, το έχει αποδείξει η εμπειρία, το έχει αποδείξει η πείρα από την υπόλοιπη Ευρώπη, όπου το νερό πέρασε στα χέρια των ιδιωτών και η ποιότητά του αμφισβητήθηκε και η τιμή του αυξήθηκε κατακόρυφα.

Εμείς σαν εργαζόμενοι στην ΕΥΔΑΠ δηλώνουμε κάθετα αντίθετοι στις πολιτικές αυτές που εφαρμόζονται και είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε έναν μακρύ και δυναμικό αγώνα έτσι ώστε να μπορέσουμε να αποτρέψουμε το ξεπούλημα της εταιρείας μας. Δεν το κάνουμε αυτό για να περιφρουρήσουμε μόνο τα δικά μας κεκτημένα. Το κάνουμε για το καλό του καταναλωτικού κοινού καθώς το φυσικό αυτό αγαθό, αν περάσει στα χέρια των ιδιωτών, θα μας κάνει όλους να λέμε πραγματικά το νερό νεράκι.

To Γραφείο Τύπου