Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
24/06/2011

Περιοδεία Γ.Μπαλάφα στην Ικαρία - Δηλώσεις

Περιοδεία στην Ικαρία πραγματοποιεί από την Πέμπτη 23/06 έως και την Παρασκευή 24/06 το μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, Γιάννης Μπαλάφας. Στη διάρκεια της περιοδείας ο Γ.Μπαλάφας θα συναντηθεί με το Δήμαρχο Ικαρίας, κ. Χρήστο Σταυρινάδη και θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πλ. Ευδήλου την Παρασκευή.

Εξάλλου, ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ, μιλώντας την Πέμπτη το βράδυ σε συγκέντρωση στο Δημαρχείο στον Άγιο Κήρυκο τόνισε μεταξύ άλλων:

«Αυτές τις κρίσιμες μέρες ο λαός με την πάλη του, με τη μαζική και ειρηνική παρουσία του στις πλατείες:

-    Μπορεί να επιβάλλει την καταψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος – Μνημόνιο ΙΙ της κυβέρνησης – τρόικας.

-    Μπορεί να οδηγήσει τα πράγματα στη μόνη δημοκρατική διέξοδο που είναι η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, δηλαδή εκλογές, με απλή αναλογική.

-    Μπορεί να επηρεάσει τις εξελίξεις για τη συγκρότηση ενός συνασπισμού εξουσίας από όλες, χωρίς εξαίρεση, τις πολιτικές δυνάμεις της αριστεράς και της ριζοσπαστικής οικολογίας, από τις δυνάμεις που απεγκλωβίζονται αντιμνημονιακά από το ΠΑΣΟΚ και από τις δυνάμεις που αγωνίζονται στις πλατείες, ανεξάρτητα από κομματική ένταξη.

Ο ΣΥΝ, η ριζοσπαστική και ανανεωτική αριστερά, συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις που διαθέτει στην προώθηση των παραπάνω στόχων.

Για την απόρριψη των μνημονίων και της κυβερνητικής πολιτικής, για την ανάδειξη μιας κυβέρνησης που θα διαπραγματευτεί άμεσα το υπέρογκο χρέος, θα ενισχύσει τα πιο αδύνατα κοινωνικά στρώματα και θα βγάλει τη χώρα από την κρίση».

To Γραφείο Τύπου