Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
28/06/2011

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στη 48ωρη απεργία των συνδικάτων στις 28 και 29 Ιούνη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τους αγώνες μας.

Συμμετέχουμε στο κίνημα των πλατειών.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στους δρόμους, στις πλατείες, στις απεργίες, στις συγκεντρώσεις, στις καταλήψεις.

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στη 48ωρη απεργία των συνδικάτων στις 28 και 29 Ιούνη.

Η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, παρότι ανασχηματίστηκε, παραμένει η κυβέρνηση της Τρόικας, των μνημονίων, του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και της εκποίησης του δημόσιου πλούτου.

Η κυβέρνηση αυτή δεν έχει καμία πολιτική και κοινωνική νομιμοποίηση να ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που λεηλατεί συντάξεις, μισθούς, κοινωνικά δικαιώματα και τη δημόσια περιουσία, ενώ θα φτάσει τη ανεργία σε δυσθεώρητα ύψη.

Η κυβέρνηση και η Τρόικα με το μνημόνιο άφησαν πίσω τους κοινωνικά και παραγωγικά ερείπια, 1.000.000 ανέργους, εκατοντάδες χιλιάδες κλειστές μικρομεσαίες επιχειρήσεις και 150.000 νέους που μετανάστευσαν στο εξωτερικό αναζητώντας εργασία.

Εάν η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα και εάν καταφέρει να το εφαρμόσει, η χώρα μας θα μετατραπεί σε μπανανία των τοκογλύφων πιστωτών της, οι εργαζόμενοι σε σύγχρονους σκλάβους, οι συνταξιούχοι σε ζητιάνους και ο δημόσιος πλούτος θα εξαερωθεί.

Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και το νέο μνημόνιο δεν πρέπει να περάσουν. Γιʼ αυτό όλοι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι νέες και οι νέοι θα πρέπει να συμμετάσχουμε μαζικά, ενωτικά και μαχητικά στην 48ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία που θα γίνει στις 28 και 29 Ιουνίου, δηλαδή τις ημέρες που θα κουβεντιάζεται και θα ψηφίζεται στην ολομέλεια της Βουλής το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα νέας ακόμα μεγαλύτερης λεηλασίας του λαού και της χώρας.

Η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου είναι η πιο επικίνδυνη για τους εργαζόμενους και τα δικαιώματα τους κυβέρνηση της χώρας μετά το 1974. Πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατό πριν μετατρέψει τη χώρα μας σε κοινωνικό και παραγωγικό νεκροταφείο.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στην 48ωρη πανελλαδική και πανεργατική απεργία, στις απεργιακές συγκεντρώσεις, στις πλατείες, στην πλατεία Συντάγματος και στην περικύκλωση της Βουλής.

Αγωνιζόμαστε για:

•    την μη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και του νέου μνημονίου,

•    την αποδέσμευση της χώρας μας από την Τρόικα και το μνημόνιο,

•    τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους,

•    να ξαναπάρουμε πίσω ότι χάσαμε σε μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα στον ένα χρόνο του μνημονίου

•    την υπεράσπιση και επανάκτηση της δημόσιας περιουσίας.

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ