Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
25/06/2011

Δήλωση του Γιάννη Μηλιού, υπεύθυνου Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΝ, σχετικά με το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και την υποκρισία της κυβερνητικής προπαγάνδας

Εξερχόμενος από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες ο Πρωθυπουργός δήλωσε: «Ο ελληνικός λαός έχει δείξει φοβερή προσήλωση, δύναμη και προσπάθεια. Είναι μια μάχη για τον ελληνικό λαό, την Ελλάδα αλλά και το ευρώ και την Ευρώπη».

Προφανώς ο κ. Πρωθυπουργός θεωρεί το λαό μειωμένης νοημοσύνης και επιχειρεί να τον πείσει ότι ο ίδιος και οι υπόλοιποι υπεύθυνοι για τα δεινά του, δηλαδή το καταρρέον δικομματικό σύστημα, το επιχειρηματικό-πολιτικό καθεστώς διαπλοκής, αυτοί που πλουτίζουν από τις συναλλαγές με το Δημόσιο, από το ξεπούλημα των δημόσιων αγαθών, από τη μείωση των μισθών, από την κατάργηση δικαιωμάτων, από τη χωρίς περιορισμούς εργοδοτική αυθαιρεσία, δεν έχουν αντιληφθεί τίποτα από τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα και τις άλλες πλατείες της χώρας. Νομίζει κ. Πρωθυπουργός ότι οι πολίτες δεν αντιλαμβάνονται πως τα μέτρα που υιοθετεί η κυβέρνησή του έχουν στόχους ιδιοτελείς, άδικους, ταξικά προσανατολισμένους στα συμφέροντα του κεφαλαίου, της μεγάλης περιουσίας, του συσσωρευμένου πλούτου.

Με τα πρόσθετα φορολογικά μέτρα, τα εισοδήματα μέχρι 13.000 ευρώ ετησίως καλούνται να πληρώσουν φόρους αυξημένους κατά 295%, ενώ η επιπλέον φορολογική επιβάρυνση για εισοδήματα άνω του 1.300.000 είναι μόλις 9%!

Ο ελληνικός λαός που βρίσκεται ήδη στο δρόμο απαιτεί να φύγει τώρα κυβέρνηση μαζί με τις πολιτικές των Μνημονίων. Το αντεργατικό-αντιλαϊκό σχέδιο των κυρίαρχων τάξεων, που υλοποιεί η κυβέρνηση και η τρόικα, θα ανατραπεί. Αναδιανομή, κοινωνική προστασία, κοινωνική αλληλεγγύη, ανάπτυξη είναι ο διαφορετικός δρόμος.

To Γραφείο Τύπου