Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
26/06/2011

Ο ΣΥΝ αλληλέγγυος με τους αγωνιστές της ειρήνης που αυτές τις μέρες σαλπάρουν για τη Γάζα

Τις επόμενες μέρες ετοιμάζεται να σαλπάρει προς τη Γάζα, ο στολίσκος της ειρήνης και αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και από ελληνικά λιμάνια.

 Ακόμα είναι νωπές οι μνήμες της ανθρωπότητας, που τέτοιες μέρες, πριν ένα χρόνο περίπου, δολοφονηθήκαν άμαχοι πολίτες, φυλακιστήκαν παράνομα σε κρατητήρια και φυλακές στο Ισραήλ ως «αιχμάλωτοι πολέμου» ( μεταξύ τους και Έλληνες πολίτες).

Η ελληνική κυβέρνηση έχει ιστορικό, ανθρώπινο και διεθνιστικό χρέος να προστατεύσει και να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για να διασφαλίσει τον ασφαλή απόπλου του «στολίσκου της ειρήνης», που σε λίγες μέρες αναχωρεί από ελληνικά λιμάνια και ευρωπαϊκά Λιμάνια,  με κατεύθυνση τη Γάζα. Στα πληρώματα του, ευρωβουλευτές, δήμαρχοι, ακτιβιστές, συνδικαλιστές, από πολλές χώρες της Ευρώπης αλλά και της Αμερικής. Φάρμακα, ασθενοφόρα, οικοδομικά υλικά, τεχνογνωσία για την ανοικοδόμηση της Γάζας, βρίσκονται στα φόρτια των πλοίων μαζί με την ανθρωπινή διεθνιστική πτυχή.

 Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει επιλέξει τη σημερινή κυβέρνηση του Ισραήλ ως «στρατηγικό σύμμαχο», όχι μόνο στον οικονομικό και ενεργειακό  τομέα αλλά και στον στρατιωτικό. Οι πιέσεις από την πλευρά του Ισραήλ είναι ασφυκτικές προς όλες τις κυβερνήσεις και χώρες, όπου πολίτες τους συμμετέχουν στο «στολίσκο της ειρήνης», προκειμένου να «απαγορευτεί» με κάθε τρόπο η έξοδος του στολίσκου από Ευρωπαϊκά λιμάνια. Οι απειλές της κυβέρνησης του Ισραήλ,  με ανάλογες «διαρροές» για κίνδυνο με «θύματα και κρατούμενους» είναι  δεδομένες, βρίσκονται στα πρωτοσέλιδα του συντηρητικού και ακροδεξιού τύπου του Ισραήλ, χωρίς να διαψεύδονται από την Ισραηλινή κυβέρνηση.

Ο κ. Παπανδρέου έχει δυο δρόμους: Ή να σταθεί δίπλα στους αγωνιστές της ειρήνης και της αλληλεγγύης, εξασφαλίζοντας τον ομαλό απόπλου του στολίσκου, προστατεύοντας το δικαίωμα  για αλληλεγγύη προς τον δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό, ή να μετατραπεί σε «πιόνι» των Ισραηλινών συμφερόντων και επικίνδυνων πολιτικών του. Η χώρα μας δεν αντέχει άλλους ευτελισμούς  που πληγώνουν βάναυσα την αξιοπρέπεια του λαού μας. 

 Η Ριζοσπαστική αριστερά καλεί την Ελληνική κυβέρνηση να μην ολισθήσει σε αδικαιολόγητες πράξεις, που δεν έχουν καμία πολιτική και νομική βάση.

Ευχόμαστε στους αγωνιστές της ειρήνης,  επιτυχία στην αποστολή τους,  ένα  καλό και ασφαλές ταξίδι στην μαρτυρική Παλαιστίνη.

To Γραφείο Τύπου