Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
22/01/2002

Δήλωση του Ν.Χουντή, μέλους της Π.Γ. και υπευθ. Εξωτερικής Πολιτικής ΣΥΝ με αφορμή την παραίτηση του υφυπουργού Εξωτερικών

Δήλωση του Ν.Χουντή,μέλους της Π.Γ. και υπευθ. ΕξωτερικήςΠολιτικής ΣΥΝ, με αφορμή την παραίτηση τουυφυπουργού Εξωτερικών

Με αφορμή την παραίτηση του υφυπουργού Εξωτερικών ο Νίκος Χουντής, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΝ δήλωσε:

"Η παραίτηση του υφυπουργού Εξωτερικών και τα δημοσιεύματα που τη συνοδεύουν δείχνουν ότι πίσω από τους μεγαλόστομους κυβερνητικούς ισχυρισμούς για πρωταγωνιστικό ρόλο στα Βαλκάνια κρύβονται πρωτίστως σχέδια εξυπηρέτησης μικρών και μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.

Τη γκρίζα εικόνα στους μηχανισμούς διαμόρφωσης της εξωτερικής πολιτικής της χώρας συμπληρώνουν καταγγελίες για αδιαφανή κριτήρια στη χρηματοδότηση των μη κυβερνητικών οργανώσεων, για προσωπικές στοχεύσεις και για ασύμβατους κυβερνητικούς ρόλους και γραφειοκρατικούς διαγκωνισμούς.

Ο πρωθυπουργός οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα. Ο ισχυρισμός του για αποτελεσματική εξωτερική πολιτική και για τους παραπάνω λόγους αποδεικνύεται μετέωρος."

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου