Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
28/01/2002

Οι αγρότες έχουν δίκιο. Ο ΣΥΝ στηρίζει τους αγώνες τους.

Η αγωνία των αγροτών για το παρόν και το μέλλον τους τους οδηγεί στην έντονη και μαζική διαμαρτυρία. Οι κινητοποιήσεις τους απλά επιβεβαιώνουν τα κρίσιμα και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος στη χώρα μας και η αδυναμία των μικρομεσαίων αγροτών να επιβιώσουν. Διαψεύδουν την αισιοδοξία που εκφράζει η κυβέρνηση και την ικανοποίηση του κ. Πρωθυπουργού, ο οποίος περιορίστηκε σε γενικόλογες προεκλογικού τύπου υποσχέσεις μετά τη Συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής για την ανασυγκρότηση της υπαίθρου.

Έχουμε κατ' επανάληψη αναφερθεί στα αδιέξοδα της αγροτικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ. Θυμίζουμε ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές που είχε ανάγκη η ελληνική γεωργία δεν έγιναν. Δύο κοινοτικά πακέτα έμειναν ανεκμετάλλευτα. Με ποιες συγκεκριμένες προτάσεις λοιπόν και ποια προγράμματα ενθάρρυνσης και εκσυγχρονισμού της γεωργίας μπορεί να ζητηθεί από τον έλληνα αγρότη να προχωρήσει σε αλλαγές καλλιέργειας χωρίς να μειωθεί παραπέρα το εισόδημά του, που είναι το χαμηλότερο στην Ε.Ε. Είναι επόμενο, λοιπόν, ο αγροτικός τομέας να συρρικνώνεται και το αγροτικό επάγγελμα να απαξιώνεται.

Με εφησυχασμούς, υποσχέσεις και επικοινωνιακά κόλπα η ελληνική γεωργία δεν πρόκειται να μπει στο δρόμο της ανάπτυξης και ο ξεσηκωμός των αγροτών θα γίνει ένα μόνιμο φαινόμενο.

Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής