Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
30/06/2011

Μήνυμα συμπαράστασης του ΚΚ ΙΣΠΑΝΙΑΣ στον Ελληνικό Λαό

Το ΚΚ Ισπανίας εκφράζει την πλήρη αλληλεγγύη του με τον ελληνικό λαό στην γενική 48ωρη απεργία, που αποφασίστηκε στην Ελλάδα ενάντια στα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής, που θα ψηφιστούν σήμερα από την ελληνική Βουλή.

Η πρώτη χτεσινή μέρα κινητοποίησης είχε μεγάλη επιτυχία, και γι αυτό θέλουμε να χαιρετίσουμε τα συνδικάτα, τους φοιτητές, τους εργαζόμενους, τους αγανακτισμένους και το σύνολο της ελληνικής αριστεράς.

Με τον ίδιο τρόπο καταδικάζουμε την βία της ελληνικής αστυνομίας, που χρησιμοποίησε δακρυγόνα με πιπέρι και αντλίες νερού για να διαλύσει τους διαδηλωτές, μια πράξη που κατέληξε σε 270 συλλήψεις και 40 τραυματίες στο νοσοκομείο.

Το ΚΚΙ χαιρετίζει την αποφασιστικότητα των ελλήνων πολιτών, που δεν ενέδωσαν στον εκβιασμό και δεν υποτάχθηκαν  στις βουλές της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας. Ξέρουμε πως τα μέτρα λιτότητας και η πρώτη δόση διάσωσης όχι μόνο δεν συνέβαλαν στη μείωση  του ελληνικού χρέους αλλά και το αύξησαν. Οι μεγάλοι κερδισμένοι του πρώτου πακέτου διάσωσης ήταν οι πολυεθνικές και τα μεγάλα τραπεζικά συγκροτήματα, που προσπαθούν να ελέγξουν τομείς τόσο σημαντικούς όπως η ενέργεια, οι τηλεπικοινωνίες και οι μεταφορές.

Για όλα αυτά το ΚΚΙ υποστηρίζει τις κινητοποιήσεις στην Ελλάδα, γιατί αποτελούν τμήμα του κοινού αγώνα σε ευρωπαϊκό επίπεδο ενάντια στα μέτρα, που επιβλήθηκαν από την Ευρώπη για να πληρώσουν την κρίση αυτοί που δεν την δημιούργησαν: δηλ. οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα.

Τμήμα Διεθνών Σχέσεων