Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
04/07/2011

Συνέντευξη Δημ. Παπαδημούλη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ (Λυριτζής - Οικονόμου)

Μιλώντας σήμερα στο τ/σ «ΣΚΑΙ 100,3», στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» (Δ. Οικονόμου-Β. Λυριτζής), ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, δήλωσε σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις μεταξύ άλλων τα εξής:

Έχουμε μια κυβέρνηση που δημιουργεί με την πολιτική την βία, της ανέχειας και της ανεργίας επειδή αυτό προκαλεί την αντίδραση του 80-90% της κοινωνίας,  κάτι που αποτυπώνεται και σε όλες της δημοσκοπήσεις, χρησιμοποιεί την αστυνομική βία σε συνεργασία και με ακραίες ομάδες και με παρακρατικές. Ο θύτης αυτής της οικονομικής και φυσικής βίας προσπαθεί να εμφανιστεί ως θύμα. Υπάρχουν ακραίες ενέργειες με τις οποίες εμείς ως ΣΥΝ διαφωνούμε κατηγορηματικά και έχουμε  καταδικάσει οριζοντίως και καθέτως. Γιατί εκπροσωπούμε μια παράταξη της αριστεράς που ακόμα και στη χούντα αγωνιζόταν με ειρηνικά πολιτικά μέσα. Γιατί έχουμε επιλέξει με σαφήνεια το δρόμο των ειρηνικών πολιτικών επιλογών.

Αν ο κ. Τσώνης που υπέστη μια βίαιη επίθεση στη Λαμία αντί να κρύβεται και να δηλώνουν άλλοι για λογαριασμό του ότι είναι σοκαρισμένος και δεν μιλάει, να πάει στον Εισαγγελέα να κατονομάσει ποιοι τον χτύπησαν, να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης και διαβεβαιώνω ότι αν βρεθεί ένας που να έχει σχέση οργανωτική, πολιτική με τον ΣΥΝ ή τον ΣΥΡΙΖΑ εγώ προσωπικά θα υποστηρίξω αμέσως, και είμαι σίγουρος ότι η ηγεσία θα το υποστηρίξει , τη διαγραφή του.

Η έλλειψη στοιχείων είναι μια λάσπη που εδώ και μήνες επιχειρείται. Όταν χτύπησαν τον Παναγόπουλο, πάλι άρχισε η ρουφιανόσκονη ότι ήταν του ΣΥΡΙΖΑ. Εγκαλώ τον πολιτικό προϊστάμενο τον κ. Παπουτσή και τις δικαστικές αρχές γιατί δεν τους έχουν οδηγήσει στην δικαιοσύνη;

Βολεύει την κυβέρνηση να αποδίδει σε κάποιο δάκτυλο και μάλιστα της αριστεράς, παλιό χούι των κυβερνήσεων, αυθόρμητες αντιδράσεις  που πολλές απʼ αυτές είναι ακραίες. 

Σʼ αυτούς που θέλουν να τους χτυπήσουν  και είναι προδομένοι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και νιώθουν ότι  κοροϊδεύτηκαν που άλλα τους έταξαν και άλλα έγιναν, λέω κατηγορηματικά: είναι  λάθος αυτό! Μαυρίστε στους στις κάλπες!

Η φυσική βία επιτρέπει  στους θύτες μιας άγριας αντικοινωνικής πολιτικής που χρησιμοποιεί την αστυνομική βία να εμφανίζονται ως θύματα.

Αυτόν τον καιρό υπάρχει πολύς κόσμος που φεύγει από το ΠΑΣΟΚ και το εγκαταλείπει σε επίπεδο κοινωνικό. Αναζητά αυτός ο κόσμος λύση προς τα αριστερά. Πολλοί απʼ αυτούς ενώνονται στις πλατείες ή στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Ενώνεται ένα κομμάτι του ΠΑΣΟΚ με την αριστερά και θέλουν να ενώσουν τα σινικά τείχη του φανατισμού.

Σαν κόμμα και σαν κοινοβουλευτική ομάδα ασκούμε μια πολύ σκληρή κριτική στην εφαρμοζόμενη πολιτική της κυβέρνησης. Δεν παύει όμως να είναι μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση που ασκεί μια αντιλαϊκή πολιτική. Δεν είναι χούντα.

Επειδή επιχειρήθηκε να φορτωθεί και στον αρχηγό μας τον κ. Τσίπρα κάτι περί Πινοσέτ, αυτό διευκρινίστηκε. Αναφερόταν στην νεοφιλελεύθερη πολιτική που εφαρμόζει η εκλεγμένη ελληνική κυβέρνηση αλλά προσιδιάζει στην πολική που εφάρμοσαν οι Θάτσερ και Πινοσέτ.

Επειδή στη γενικότερη αναμπουμπούλα γίνονται και τέτοια αυθόρμητα ή τεχνηέντως πρέπει να είναι ξεκάθαρο: Ο συσχετισμός του ΣΥΝ με ανθρώπους που μετέρχονται τη βία ως πολιτικό μέσο είναι ξένος προς εμάς.

 Είναι θλιβερό  ότι μια τέτοια άθλια συκοφαντική επίθεση για ένα δημοκρατικό κοινοβουλευτικό κόμμα της αριστεράς την υπογράφει ο κ. Καρχιμάκης που με εντολή και επιλογή Παπανδρέου είναι γραμματέας του ΠΑΣΟΚ.

Πρέπει ο Πρωθυπουργός σήμερα να πάρει σαφή θέση. Τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ; Ένα κόμμα τραμπούκων, όπως λέει ο αʼ αντιπρόεδρος ή ένα δημοκρατικό κόμμα  πρόσφορο σε διάλογο με το οποίο επιδιώκονται συγκλίσεις, όπως λέει ο βʼ αντιπρόεδρος; Είναι ένα δημοκρατικό κόμμα της αριστεράς, όπως δηλώνει στην Κυριακάτικη Αυγή ο σημερινός κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Μόσιαλος, αδειάζοντας τον κ. Πάγκαλο και τον κ. Πεταλωτή;

Δεν γίνεται ο Πρωθυπουργός να είναι και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα σε πράγματα επικίνδυνα και εμπρηστικά.

Ο Γιούνκερ λέει ωμά αλήθειες για το που έφεραν την χώρα οι κυβερνήσεις και για το πόσα χρόνια θα βαστήξει αυτή η σκληρή επιτροπεία. Διότι περιγράφει μια λιτότητα που ενδεχομένως θα βαστήξει και μέχρι το 2025 και η οποία είναι μονόπλευρη, με πολύ άδικη κατανομή των θυσιών εξαιτίας της ανικανότητας των κυβερνήσεων να περιορίσουν την διαφθορά, την φοροδιαφυγή. Όπως μια μεγάλη ξένη εφημερίδα είπε: το φορολογικό σύστημα στην Ελλάδα πλην μισθωτών και συνταξιούχων είναι σαν τον δίσκο της Εκκλησίας, ο καθένας βάζει όσα θέλει.

To Γραφείο Τύπου