Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
04/07/2011

Συνέντευξη του Γραμματέα της ΚΠΕ του ΣΥΝ, Δημ. Βίτσα στον Βήμα FM 99,5 ( Αιμ.Περδικάρης- Βασ.Χιώτης)

-    Φαντάζομαι ότι έχετε ακούσει τη συνέντευξη του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ και έχετε ακούσει και τα συγκεκριμένα ονόματα.

Έχω πληροφορηθεί τη συνέντευξη του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος βέβαια δεν τιμάει, κατά τη γνώμη μου, τον τίτλο του. Πρέπει να καταλάβει ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ότι οι γραμματείς των κομμάτων πρέπει πολύ να σκέφτονται πριν μιλήσουν και πολύ περισσότερο να δημιουργούν ένα κλίμα, το οποίο να βοηθάει τον πολιτικό διάλογο και να μην τον καταστρέφει.

Αυτή τη στιγμή θέλω να πω ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σχέδιο…

-    Χθες άκουγα τον κ. Στρατούλη στο MEGA και το πρωί άκουγα τον κ. Λαφαζάνη σε εμένα, στην εκπομπή μου, να λέει ότι όλα αυτά που λέει το ΠΑΣΟΚ είναι μπουρδολογίες  γιατί από πουθενά δεν προκύπτει συμμετοχή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε επεισόδια…

Θέλω να απαντήσω και συγκεκριμένα. Αν κάποιος κοιτάξει το βίντεο, γιατί εγώ κοίταξα και το βίντεο, είχα  τις πληροφορίες, άνθρωποι, μεταξύ των οποίων κάποιους κατονομάζει ο κ. Καρχιμάκης, δημιουργούν αλυσίδα για να μην χτυπηθεί ο κ. Τσώνης και δέχονται οι ίδιοι αντικείμενα.

Βεβαίως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να είναι χωροφύλακας της λαϊκής αγανάκτησης που δημιουργεί η κυβερνητική πολιτική του ΠΑΣΟΚ.

Κατανοούμε, δεν αποδεχόμαστε όμως καμία μα καμία πρακτική βίας. Κι επειδή λένε ότι άλλα λέμε προς τα έξω και άλλα λέμε προς τα μέσα,  κι επειδή ξέρουν πολύ καλά και τις εγκυκλίους που έχουμε στείλει τις οργανώσεις μας εδώ και πάρα πολύ καιρό, ότι εμείς μαζικά, μαχητικά, αλλά ειρηνικά, φανερά και πολιτικά  αντιστεκόμαστε στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ.

Κι ένα δεύτερο μεγάλο ζήτημα, ένα θέμα σοβαρής ευθύνης. Μιλάει για ανθρώπους οι οποίοι μένουν στις συγκεκριμένες περιοχές. Κανείς απ΄ αυτούς που κατονομάζει δεν αίρει την ασυλία του κι αυτοί οι άνθρωποι λειτουργούν εκεί, δουλεύουν εκεί  και βεβαίως μπορεί να γίνουν και αντικείμενο…

-    Εάν αυτοί οι άνθρωποι πράγματι συμμετείχαν σε επεισόδια γιατί είναι κακό να κατονομαστούν;…

Κατ΄ αρχήν σας βεβαιώνω ότι δεν συμμετείχαν σε κανένα επεισόδιο και τα βίντεο είναι ο αδιάψευστος μάρτυς. Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ προχωράει ακόμα πάρα πέρα και μιλάει και για την Αργυρούπολη, μιλάει και για τους Αγ. Αναργύρους, που έχουν υπάρξει επώνυμα οι απαντήσεις..

-    Καταλαβαίνω όμως ότι υπάρχει ένα δεδομένο. Ότι αναγνωρίζετε πως αυτά τα πρόσωπα που κατονομάζει ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ήταν παρόντα στις συγκεντρώσεις αυτές..

Η οργάνωση του ΠΑΣΟΚ και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μπορεί να κατονομάσουν μέχρι και εμένα αν έρθουν στον Χαϊδάρι. Από το ΠΑΣΟΚ δεν περιμένουμε εμείς κάποια δόση αλήθειας. Δεν έχει πει κάτι τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα αυτή η κυβέρνηση που να έχει βγει αληθές. Και αυτή τη στιγμή τι προσπαθεί να κάνει; Προσπαθεί να κρύψει την αλήθεια του Μεσοπρόθεσμου με ένα σχέδιο που δεν καταλαβαίνουν κι αυτοί που το σκεφτήκανε ότι μπορούν να ενεργοποιήσουν και προβοκάτσιες…

Οι άνθρωποι που κατονόμασε, άσχετα αν είναι ή όχι μέλη του ΣΥΝ ή του ΣΥΡΙΖΑ φαίνονται και στο βίντεο, οπότε εγώ δεν μπορώ να το αρνηθώ. Συγχρόνως όμως πρέπει να πω ότι αυτούς που κατονόμασε στο βίντεο φαίνεται ότι κάνουν αλυσίδα και προφυλάσσουν τον κ. Τσώνη και όχι τον προπηλακίζουν.

-    Δέχομαι ότι τα πράγματα είναι έτσι όπως το λέτε. Εάν αυτή η υπόθεση προχωρήσεις τη δικαιοσύνη, γιατί λοιπόν αυτά τα στελέχη δεν πηγαίνουν, γιατί φαντάζομαι ότι τα γνωρίζουν τα πρόσωπα, γιατί μιλάμε για μικρές, τοπικές κοινωνίες, γνωρίζουν τα πρόσωπα που συμμετέχουν σε επεισόδια, δεν βοηθούν στη διερεύνηση των υπαιτίων αυτών των επεισοδίων..

…. Τι θέλει δηλαδή το ΠΑΣΟΚ; Κάθε φορά που πηγαίνει ο βουλευτής ή στέλεχος του ΠΑΣΟΚ κάπου, ο ΣΥΡΙΖΑ να διαθέτει φύλακες στους βουλευτές; Είμαστε με τα καλά μας;  Καταλαβαίνουν τι λένε;…

-    Αν αποδειχθεί ότι κάποιο από τα στελέχη σας που κατονομάζει ο κ. Καρχιμάκης συμμετείχε πράγματι σε βιαιοπραγίες, θα κινήσετε πειθαρχικά μέτρα εναντίον του;..

Σας βεβαιώνω ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση. Όποιος δεν κατανοεί ότι εμείς με  μαζικό, μαχητικό, ειρηνικό και πολιτικό τρόπο πρέπει να λειτουργούμε, δεν μπορεί να είναι μέλος μας. Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Τα έχουμε πει χιλιάδες φορές. Εμείς  οποιαδήποτε διαδικασία έχει μέσα πρακτικές βίας, ακόμα κι όταν την κατανοούμε, την καταδικάζουμε.

-    Έχετε εξακριβώσει ότι όλα τα ονόματα που ανέφερε ο κ. Καρχιμάκης είναι αθώα του αίματος, κανένας δεν συμμετείχε σε βιαιοπραγίες;…

Ένας, ένας, μία, μία σε όλη την Ελλάδα και με πολύ προσεκτικό τρόπο. Και μάλιστα λέγονται και πράγματα -δεν θέλω να τα χαρακτηρίσω- τα οποία υπερβαίνουν κατά πολύ το επίπεδο σοβαρότητας που πρέπει να έχει κάποιος όταν είναι γραμματέας κόμματος και που εγώ προσωπικά προσπαθώ…

-    Όπως;…

… Κατονομάζονται άνθρωποι απλώς επειδή είναι γνωστοί και κατονομάζονται ιδιότητες χωρίς ονοματεπώνυμο. Ξέρετε, το όνομα Κούτρας, για παράδειγμα, στη Λαμία, είναι ένα όνομα το οποίο το έχουν εκατοντάδες άνθρωποι. Για ποιον μιλάνε; Για τον αντιδήμαρχο της Ν.Δ., για τον άνθρωπο ο οποίος έχει βιβλιοπωλείο σε εκείνη την περιοχή, για κάποιον άλλον;…

Λέω το εξής: Όποιος έχει να κάνει μια επώνυμη καταγγελία, την ίδια στιγμή θα πρέπει να άρει και τη βουλευτική του ασυλία για να μπορέσει και ο άλλος να του κάνει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση. Αλλά ξεκαθάρισα ότι δεν υπάρχει πρακτική βίας την οποία εμείς όχι να μην υιοθετούμε, αλλά την αποδοκιμάζουμε. Συγχρόνως λέμε ότι αυτό το σχέδιο ευνοεί θύλακες οι οποίοι μπορεί να προχωρήσουν σε προβοκάτσιες και σε αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις.

To Γραφείο Τύπου