Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
04/07/2011

Δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλη Κριτσωτάκη για την απαγόρευση του απόπλου του στολίσκου για τη Γάζα από Αγ. Νικόλαο και Χανιά

«Από σήμερα η ελληνική κυβέρνηση μετέχει στον αποκλεισμό της Γάζας

μαζί με το Ισραήλ

Ο κρητικός λαός δεν συμφωνεί με την απόφαση της κυβέρνησης Μνημονίου-Παπανδρέου να απαγορεύσει τον απόπλου των καραβιών με τους ακτιβιστές απʼ όλο τον κόσμο και την Ελλάδα με σκοπό να φτάσουν στη θαλάσσια περιοχή της Γάζας. Φαίνεται ότι η ισραηλινή κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να επεκτείνει τον αποκλεισμό και στην Ελλάδα!

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους  ηγέτες χωρών που τάχθηκαν κατά της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα – μεταξύ αυτών και τον κ. Γ. Παπανδρέου. Το σαμποτάζ στο «καράβι για τη Γάζα» λογικά έγινε από μυστικές υπηρεσίες όπως λένε και οι ακτιβιστές. Είμαστε ξέφραγο αμπέλι ως χώρα, ή επετράπη η δράση τους;

Η παρουσία μου εδώ στον Αγ. Νικόλαο είναι κατʼ αρχήν ως ενεργός πολίτης, βεβαίως ως βουλευτής Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως όμως εκφράζει το φιλειρηνικό κρητικό λαό που ήταν ιστορικά και είναι και τώρα φίλος και αλληλέγγυος με τον παλαιστινιακό λαό στην προσπάθειά του για ειρήνη και πατρίδα. Είμαι – είμαστε ως κρητικοί υπέρ της Ειρήνης, της αυτοδιάθεσης των λαών. Δεν υπακούμε στα στρατηγικά συμφέροντα του Ισραήλ.

Μνημόνια και αντιδημοκρατική συμπεριφορά, αυταρχισμός και βία, ξύλο και δακρυγόνα ενάντια στους έλληνες πολίτες διαδηλωτές φαίνεται ότι είναι η αρχή του αντιλαϊκού κατήφορου της κυβέρνησης.

Η συνέχεια του κατήφορου είναι η ταύτιση με τα συμφέροντα και την  εξωτερική πολιτική του Ισραήλ και η απαγόρευση της ανθρωπιστικής αλληλεγγύης.

Που μπορεί να φτάσει αυτός ο κατήφορος; Είναι μακρύς φαίνεται ο δρόμος!

Ας δείξουμε την αντίθεσή μας ως ελληνικός και κρητικός λαός. Συμπαράσταση – αλληλεγγύη στους ακτιβιστές – ειρηνιστές και στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό.

Το πλοίο είναι νόμιμο. Παράνομη είναι η απαγόρευση στην οποία προέβη η κυβέρνηση.

Το Ελληνικό Κοινοβούλιο οφείλει να άρει την απαγόρευση της κυβέρνησης  και να στηρίξει τη δράση των φιλειρηνιστών. Να αποδείξει ότι υπάρχει ακόμα δημοκρατία στην Ελλάδα.»

02.07.2011

Μιχάλης Κριτσωτάκης
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ