Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
05/07/2011

Δήλωση Κώστα Ήσυχου, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, υπευθυνου για την εξωτ. πολίτικη και άμυνα, σχετικά με τη δορυφοριοποίηση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας από τα Ισραηλινά συμφέροντα

Κάθε μέρα που περνά, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ γίνεται ο πιο ένθερμος υποστηρικτής της ακροδεξιάς κυβέρνησης του Ισραήλ.  Αφού η  κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, τις τελευταίες μέρες,  με μεθόδους «κρατικής τρομοκρατίας», απαγόρευσε, τον απόπλου τριών πλοίων με ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα, από ελληνικά λιμάνια. Ακόμα και οι άλλες κυβερνήσεις της Ε.Ε. δεν έφτασαν σε τέτοιο ξεπεσμό!

Αφού παρέπεμψε τον Αμερικανό καπετάνιο του πλοίου «Θάρρος της Ελπίδας» σε δίκη με ένα βαρύ κατηγορητήριο, ως ελάχιστη «πράξη αλληλεγγύης» στην κυβέρνηση Νετανιάχου.

Αφού  επέλεξε τη σημερινή κυβέρνηση του Ισραήλ ως στρατηγικό σύμμαχο στην περιοχή, στον ενεργειακό, οικονομικό και στρατιωτικό τομέα.

Σήμερα η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δεν έχυσε, έστω, ούτε λίγο μελάνι, για να καταδικάσει την παράνομη κατασκευή εννιακοσίων κατοικιών, σε παλαιστινιακή γη στη δυτική όχθη στην Ιερουσαλήμ.  Δηλώνει αλληλέγγυα με μια κυβέρνηση, που εξετάζει στο νέο της σύνταγμα να απαγορεύσει μεικτούς γάμους μεταξύ ισραηλινών και παλαιστινίων!

Η σημερινή εξωτερική πολιτική της χώρας μας επιβεβαιώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, της πρόσφατες δηλώσεις Γιούνκερ, περί «δραστικής μείωσης» των κυριαρχικών δικαιωμάτων των Ελλήνων. Ο σημερινός πρωθυπουργός παίζει με τη «φωτιά» σε μια περιοχή, όπου οι φιλοπόλεμοι νατοϊκοί,  αμερικανό-ισραηλινοί σχεδιασμοί, στη Βόρεια Αφρική, στην Ανατολική λεκάνη της Μεσόγειου, αποκτούν, επικίνδυνες πλευρές,  ακόμα και για τα  δικαιώματα της Ελλάδας, βάση του διεθνούς δικαίου.

Η Ριζοσπαστική Αριστερά δεν θα σταματήσει να μάχεται μέσα και έξω από τη Βουλή, για μια πολυδιάστατη, ειρηνική, ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική της χώρας μας, έξω από νατοϊκούς συνασπισμούς και ιμπεριαλιστικές «πελατείες». Για μια Ελλάδα αλληλέγγυα στους δοκιμαζόμενους λαούς. Ιδιαίτερα τώρα που και εμείς ως λαός έχουμε την ανάγκη  έμπρακτης διεθνιστικής αλληλεγγύης στις αντί- μνημονιακές και αντί-ιμπεριαλιστικές μας μάχες. 

To Γραφείο Τύπου