Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
05/07/2011

Σημεία από την ομιλία του Κοινοβουλευτικού Εκπρόσωπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη στην ανοιχτή συγκέντρωση που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας την Δευτέρα 4/7/2011 στην Πλακάδα Αγίου Σπυρίδωνα

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε σε συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Κέρκυρα. Ο Παν. Λαφαζάνης, κατά την ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η βρώμικη επίθεση που έχει εξαπολύσει η ηγεσία του κυβερνητικού κόμματος κατά του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο προσπαθεί να εμπλέξει σε πράξεις κατά βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, αποβλέπει στο να αποπροσανατολίσει, να συσκοτίσει αλλά και να δημιουργήσει το έδαφος για πρόσθετα σκληρά αυταρχικά μέτρα και ίσως πολιτική ανωμαλία.

Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν θέλει να αποδεχθεί το γεγονός ότι η πολιτική της συναντά την απόλυτη αποδοκιμασία και απεριόριστη καταδίκη του ελληνικού λαού, ακόμα και όσων ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ και επιχειρεί να αναζητήσει αποδιοπομπαίους τράγους για να φορτώσει την αγανάκτηση του λαού και τις λαϊκές αντιδράσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στη βάση των αρχών, των αξιών και της πολιτικής στρατηγικής του αποδοκιμάζει κάθε πράξη βίας απʼ όπου και αν προέρχεται, ανεξάρτητα από τους λόγους που επικαλούνται όσοι/ες την ασκούν! Ο ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη και τα μέλη του υφίστανται και δεν κατευθύνουν τη βία. Υφιστάμεθα τη βία των ΜΑΤ και των χημικών επιθέσεων, την αυθαίρετη αστυνομική καταστολή, η οποία στρέφεται κατά των ειρηνικών διαδηλωτών».

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, αφού εξέφρασε την πλήρη και ριζική αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην τρόικα, το μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα τόνισε:

« Το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα οδηγεί τη χώρα στην απόλυτη καταστροφή, ενώ η Ελλάδα δεν έχει καμιά ανάγκη από τις χρηματοδοτικές δόσεις της τρόικας, που αποτελούν θηλιά στο λαιμό του ελληνικού λαού.

Οι χρηματοδοτικές δόσεις της τρόικας, με τους μνημονιακούς όρους τους, δε σώζουν αλλά βουλιάζουν την Ελλάδα. Σώζουν μόνο την ευρωζώνη από τη διάλυση, τις ΗΠΑ από μια νέα ύφεση και το δολάριο από την απαξίωση».

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε ότι: « Το χρέος της χώρας είναι άδικο, απόλυτα ταξικό και δεν μπορεί να αποπληρωθεί κανονικά, εκτός αν εξοντωθεί ο ελληνικός λαός. Γιʼ αυτό η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση που θα διώξει την τρόικα, θα πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων τα μνημόνια και θα διεκδικήσει τη διαγραφή, τουλάχιστον, του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, ως αφετηρία ενός προοδευτικού προγράμματος αναπτυξιακής, παραγωγικής, κοινωνικής και οικολογικής ανασυγκρότησης της χώρας».

Σε αυτήν την κατεύθυνση, τόνισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης: « Είναι σήμερα όσο ποτέ αναγκαία η κοινή δράση, η συμπόρευση και η συμπαράταξη όλων των δυνάμεων της Αριστεράς, πάνω σε ένα ριζοσπαστικό εναλλακτικό πρόγραμμα, από το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ, έως την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τις άλλες αριστερές οργανώσεις».