Skip to main content.
Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς
06/07/2011

Προεδρείο Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ): Ο ελληνικός λαός πρέπει να εισακουστεί!

Με την ευκαιρία της συνάντησής του στην Αθήνα, στις 5 Ιουλίου 2011, το Προεδρείο του ΚΕΑ επιβεβαιώνει την αλληλεγγύη του προς τον ελληνικό λαό, που κινητοποιείται ενάντια στο νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα λιτότητας, που επιβλήθηκε από την κυβέρνηση Παπανδρέου, σε πλήρη συμφωνία με τις κατευθυντήριες γραμμές της τρόϊκας ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ.

Το Προεδρείο του ΚΕΑ χαιρετίζει τους αγώνες των εργαζομένων στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, το κίνημα των αγανακτισμένων που διεκδικεί πραγματική δημοκρατία, καθώς και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που ύψωσαν ανάστημα στη Βουλή και ψήφισαν κατά του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Εκ μέρους του Προέδρου του ΚΕΑ, Πιέρ Λοράν και των Αντιπροέδρων, Αλέξη Τσίπρα, Μαϊτέ Μόλα, Γκριγκορί Πετρένκο και Μαρίζα Ματίας, απαιτούμε μια ριζική αλλαγή της διαδικασίας αντιμετώπισης του ελληνικού δημοσίου χρέους, συμπεριλαμβανομένων επειγόντων μέτρων, όπως:

Η αντίσταση του ελληνικού λαού ανοίγει νέους δρόμους ελπίδας και αλληλεγγύης, ενάντια στο φόβο, την απομόνωση και την κοινωνική καταστροφή στην Ευρώπη. Το ΚΕΑ καλεί όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς να συνεχίσουν και να ενισχύσουν τους αγώνες τους για πραγματική δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη, ενάντια στις πολιτικές λιτότητας. Τώρα είναι η ώρα να γίνουν οι λαοί πρωταγωνιστές μιας ριζοσπαστικής προοδευτικής αλλαγής στην Ευρώπη.

Αθήνα, 6 Ιουλίου 2011
Το Προεδρείο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς