Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
07/07/2011

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τον σοβαρό τραυματισμό του δημοσιογράφου Μανώλη Κυπραίου στη διαδήλωση της 15ης Ιούνη

Ο σοβαρός τραυματισμός του δημοσιογράφου Μανώλη Κυπραίου που έχασε την ακοή του στη διαδήλωση της 15ης Ιούνη, ύστερα από  επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων εναντίον του με τη ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης και τον εν συνεχεία ξυλοδαρμό του από μέλη της ΟΜΑΔΑΣ ΔΕΛΤΑ, είναι ένα από τα περιστατικά ακραίας και αστυνομικής βίας εναντίον πολιτών, για τα οποία η κυβέρνηση παραμένει βωβή.

Μία μέρα μετά  από την προαναγγελία του πρωθυπουργού για διακομματική επιτροπή για τους προπηλακισμούς εναντίον βουλευτών, μία εβδομάδα μετά από τις διαβεβαιώσεις του εκπροσώπου τύπου της ΕΛΑΣ ότι οι αστυνομικές δυνάμεις προστατεύουν τα δικαιώματα και την ασφάλεια των πολιτών, το  πραγματικό, αυταρχικό πρόσωπο της κυβέρνησης παραμένει ορατό. Εκατοντάδες πολίτες την προηγούμενη εβδομάδα τραυματίστηκαν, ξυλοκοπήθηκαν, εισέπνευσαν τόνους καρκινογόνων χημικών, κινδύνευσε ακόμα και η ζωή τους. Δεν είναι απλώς παράπλευρες  απώλειες. Το μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα είναι αλληλένδετα με την ένταση της κρατικής καταστολής, τον περιορισμό των δικαιωμάτων, την αμφισβήτηση της δημοκρατίας.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον Μανώλη Κυπραίο και θα εντείνουμε τους αγώνες μας για την υπεράσπιση των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων

To Γραφείο Τύπου