Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
05/02/2002

Επιστολή του Ν.Κωνσταντόπουλου προς τον Πρόεδρο της Βουλής σε σχέση με την εκπροσώπηση στη Συντακτική Συνέλευση που συγκαλείται με απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Λάκεν

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος απέστειλε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής κ.Απ.Κακλαμάνη, την ακόλουθη επιστολή σε σχέση με την εκπροσώπηση στη Συντακτική Συνέλευση που συγκαλείται με απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Λάκεν εν όψει της Διακυβερνητικής Διάσκεψης.

"Προς
τον Αξιότιμο Πρόεδρο
της Βουλής των Ελλήνων
κ. Κακλαμάνη Απόστολο

Αθήνα, 5 Φεβρουαρίου 2002

Κύριε Πρόεδρε,

Ο ΣΥΝ έχει έγκαιρα εκφράσει την αντίθεσή του με την σύνθεση της Συντακτικής Συνέλευσης που συγκαλείται με απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Λάκεν εν όψει της Διακυβερνητικής Διάσκεψης.
Η εκπροσώπηση των εθνικών κοινοβουλίων στη Συντακτική Συνέλευση από δύο μόνο μέλη είναι φανερό ότι αποκλείει από αυτήν την καθοριστική για το μέλλον της Ευρώπης διαδικασία τις δυνάμεις της Αριστεράς, της Οικολογίας και των κοινωνικών κινημάτων.

Κύριε Πρόεδρε,

Πιστεύουμε ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό και ότι το ελληνικό Κοινοβούλιο θα πρέπει να αναζητήσει τρόπους για την έστω και μερική αντιμετώπισή του.
Εμείς πιστεύουμε ότι τα τέσσερα κόμματα του ελληνικού Κοινοβουλίου πρέπει να εκπροσωπηθούν στη Συντακτική Συνέλευση και, για να τονίσουμε την σημασία που προσδίδουμε σ' αυτή τη διαδικασία, αποφασίσαμε η εκπροσώπηση μας να γίνει από εμένα τον ίδιο προσωπικά.
Τις απόψεις μας αυτές τις κάναμε γνωστές τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Με εκτίμηση
Νίκος Α. Κωνσταντόπουλος
"

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου