Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
28/02/2005

Δήλωση του Ν.Κωνσταντόπουλου για την συνεχιζόμενη κρίση σε Εκκλησία και Δικαιοσύνη

Ο Ν. Κωνσταντόπουλος, προσερχόμενος σε εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Λ. Κομίνη, ερωτηθείς από δημοσιογράφους για την συνεχιζόμενη κρίση σε Εκκλησία και Δικαιοσύνη, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Η σημερνή εικόνα του κ. Χριστόδουλου δείχνει ότι επιμένει σε έναν διχαστικό λόγο, σε έναν επιζήμιο και για την κοινωνία και για την εκκλησία λόγο, αντί να αναλάβει τις ευθύνες του και με αιδημοσύνη να δώσει εξηγήσεις στην ελληνική κοινωνία εμπράκτως, παραιτούμενος.

Γι αυτά που αποκαλύπτονται η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ έχουν τις ευθύνες τους.

Είναι καιρός να τελειώνουμε από αυτή τη διάχυτη κρίση. Ζούμε την σοβαρότερη κρίση θεσμών στη διάρκεια της μεταπολίτευσης. Η κρίση στη δικαιοσύνη, στην εκκλησία, στο πολιτικό σύστημα δεν αντιμετωπίζεται με ιερατικά κηρύγματα υποκριτικά από τον άμβωνα, ούτε με κυβερνητικές ή αντιπολιτευτικές πρακτικές επικοινωνιακού τύπου. Η κρίση την οποία βιώνουμε υπερβαίνει την συγκυρία, τα χαρακτηριστικά και οι αιτίες της κρίσης παραπέμπουν στην ανάγκη να αντιμετωπιστεί με πολιτικές πρωτοβουλίες αυτό το φαινόμενο.

Δεν είναι ποτέ δυνατόν να σέρνεται μια τέτοια κρίση και να δηλητηριάζει τον ελληνικό λαό και όλοι να παίζουν τον ρόλο του υπεράνω. Υπεράνω ο κ. Χριστόδουλος, υπεράνω η Ν.Δ. και η κυβέρνηση, υπεράνω το ΠΑΣΟΚ και η αντιπολίτευση. Ο απλός πολίτης διερωτάται από πού και πώς θα βγει από αυτό το λαγούμι της κρίσης η κοινωνία και οι δημοκρατικοί θεσμοί;

To Γραφείο Τύπου