Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
11/07/2011

Συνάντηση Παν. Λαφαζάνη κοινοβ. εκπροσωπου ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτή Β' Πειραιά με Εμπορικό Σύλλογο Κερατσινίου - δηλωσεις

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Β' Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, επικεφαλής αντιπροσωπείας στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, συναντήθηκε την Παρασκευή (8.7) με το Προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου του Κερατσινίου στα γραφεία του Συλλόγου και κατόπιν πρωτοβουλίας του τελευταίου.

Κατά τη συνάντηση το Προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Κερατσινίου εξέφρασε τη ζωηρή διαφωνία του στη χορήγηση στην εταιρεία LIDL άδειας λειτουργίας πολυκαταστήματος με χρήση «μεικτό κατάστημα τροφίμων» στη θέση Άγιος Γεώργιος και επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας 120.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εξέφρασε τη συμπαράσταση και συμπαράταξή του με τη θέση του Εμπορικού Συλλόγου Κερατσινίου, πράγμα άλλωστε το οποίο είχε πράξει και σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν, με χαρακτηριστική την αντίθεσή που έμπρακτα εξέφρασε στο να διατεθεί ο χώρος Καχραμάνογλου για την εγκατάσταση πολυκαταστήματος.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε ότι η εγκατάσταση ενός νέου πολυκαταστήματος, «μεικτού καταστήματος τροφίμων», LIDL στην περιοχή θα επιδεινώσει περαιτέρω τη θέση των μικρών και πολύ μικρών εμπορικών επιχειρήσεων και των τοπικών αγορών του Κερατσινίου, σε μια περίοδο μάλιστα που αυτές δοκιμάζονται σκληρά από τις επιλογές μνημονιακής λεηλασίας και κατεδάφισης που εφαρμόζουν κυβέρνηση και τρόικα.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης υπογράμμισε ότι το «αντάλλαγμα» που δίδεται στο Δήμο Κερατσινίου για την αδειοδότηση του πολυκαταστήματος Lidl και το οποίο προφανώς προσφέρεται ως αντιστάθμισμα των πολλαπλών επιζήμιων επιπτώσεων από την εγκατάσταση του Lidl, δεν μπορεί να εξισορροπήσει αυτές τις αρνητικές συνέπειες.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μαζί με τη διαφωνία του στην εγκατάσταση του Lidl, τόνισε την ανάγκη να προχωρήσουν έλεγχοι και ουσιαστικές κυρώσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες επί του γνωστού πολυκαταστήματος ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ, το οποίο λειτουργεί, παραβιάζοντας κατάφωρα τις κείμενες ρυθμίσεις και τους θεσμοθετημένους περιορισμούς.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, τόνισε ότι στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη των τοπικών αγορών, των πολύ μικρών επιχειρήσεων και της προστασίας των καταναλωτών από καταχρηστικές πρακτικές, θα αναλάβει νέα πρωτοβουλία στη Βουλή για να χαρακτηρισθεί ο Δήμος Κερατσινίου, όπως και ολόκληρη η ζώνη της Β΄ Πειραιά και του Πειραιά, στο πλαίσιο ρυθμίσεων για όλο το λεκανοπέδιο, ως κορεσμένη περιοχή για super market, πολυκαταστήματα και πολυεθνικές αλυσίδες. Και αυτό, ταυτόχρονα, με πρωτοβουλία για τον αυστηρό έλεγχο όσων super market, πολυκαταστημάτων και πολυεθνικών αλυσίδων λειτουργούν, με αυστηρές κυρώσεις, για παραβιάσεις και παραβάσεις που πρέπει να φθάνουν ως την αφαίρεση της άδειας λειτουργίας τους.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης υπογράμμισε, τέλος, την ανάγκη οι ελεύθεροι χώροι, όπως αυτός του τετραγώνου επί των οδών Κομνηνών, Μικράς Ασίας και Λεωφόρου Δημοκρατίας 120, από τους λίγους εναπομείναντες, να γίνει προσπάθεια, με εξάντληση όλων των δυνατοτήτων, ώστε να αξιοποιηθούν ως χώροι πρασίνου ή ως χώροι κοινωφελών δραστηριοτήτων και προς αυτήν την κατεύθυνση ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να συμβάλει με όσες δυνάμεις διαθέτει.

To Γραφείο Τύπου