Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
12/07/2011

Δελτίο Τύπου Νομαρχιακής Επιτροπής Πειραιά για θάνατο σ. Αλέκου Παπασπύρου

Τη Δευτέρα 11 Ιουλίου, έφυγε από τη ζωή και δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας ο σύντροφός μας Αλέκος Παπασπύρου, μέλος της Π.Κ. του Συνασπισμού στο Ε΄ Διαμέρισμα του Πειραιά και πρώην μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Πειραιά του Συνασπισμού.

Ο Αλέκος γεννήθηκε στην Πέτα Άρτας το 1943 και κατοικούσε στον Πειραιά, από το 1969. Καταγόταν από αριστερή οικογένεια, με έντονη αντιστασιακή δράση.

Σπούδασε Μικροοικονομία στην ΑΣΟΕΕ και συμμετείχε σε όλους τους δημοκρατικούς αγώνες του 114 σαν μέλος της Νεολαίας Λαμπράκη και αργότερα σʼ αυτούς κατά της δικτατορίας, οπότε και φυλακίσθηκε. Στη μεταχουντική εποχή, υπήρξε συνδικαλιστικό στέλεχος στο κίνημα Παιδείας, όπου ανέπτυξε έντονη δράση, ως Γραμματέας της Ομοσπονδίας Γονέων Πειραιά.

Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Ναυτιλιακών Υπαλλήλων, καθώς και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πειραιά, στις εκλογές του 2006. Μέλος του Κ.Κ.Ε. μέχρι το 1991 και από το 1991 μέλος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, όπου πήρε μέρος ως Σύνεδρος στο ιδρυτικό του Συνέδριο. Υπήρξε υποψήφιος Βουλευτής στην Α΄ Εκλογική Περιφέρεια Πειραιά με τα ψηφοδέλτια του Συνασπισμού και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στις τελευταίες εκλογές, με το ψηφοδέλτιο «Αττική Συνεργασία. Όχι στο Μνημόνιο».

Στη σύζυγό του Χρυσούλα, τα παιδιά του Άρη και Χρήστο, στους συγγενείς και τους φίλους του, η Νομαρχιακή Επιτροπή Πειραιά του Συνασπισμού, εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της.

Η κηδεία του σ. Αλέκου θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 13 Ιουλίου στις 10:45 από το παρεκκλήσι του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στο Νεκροταφείο του Σχιστού Κερατσινίου.

To Γραφείο Τύπου