Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
08/02/2002

Δήλωση του Προέδρου του Συνασπισμού για τις εξελίξεις στο αγροτικό

Δήλωση τουΠροέδρου του Συνασπισμού ΝίκουΚωνσταντόπουλου για τις εξελίξεις στοαγροτικό

Η κυβέρνηση είχε τον καιρό και τους πόρους, για να κάνει τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές και να στηρίξει τον αγροτικό τομέα. Δεν το έκανε. Σπατάλησε χρόνο και χρήματα, για πελατειακές σχέσεις, με επιπολαιότητα και με μεγάλες συνέπειες.

Η κυβέρνηση είχε όλο τον καιρό στη διάθεσή της να διαπραγματευτεί σωστά για τον νέο κανονισμό στο βαμβάκι και να εξασφαλίσει σταθερή τιμή, να αποζημιώσει τους βαμβακοπαραγωγούς και τους άλλους αγρότες. Δεν το έκανε. Κοιμόταν. Και στη συνέχεια ασχολήθηκε με το πώς θα βάλει τους αγρότες της Θεσσαλίας εναντίον των αγροτών της Μακεδονίας, τους αγρότες εναντίον της υπόλοιπης κοινωνίας και ολόκληρη την κοινωνία εναντίον των αγροτών. Τέτοιες, όμως, πολιτικές πρακτικές ζημιώνουν και την εθνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία.

Οι αγρότες και η ελληνική κοινωνία να μην πληρώσουν τα σπασμένα των κυβερνητικών ευθυνών. Όταν οι δρόμοι του διαλόγου μένουν ανοιχτοί και όταν η κυβέρνηση κάνει εκείνο που πρέπει να κάνει, τότε όλα τα προβλήματα λύνονται. Έχει μεγάλες ευθύνες η κυβέρνηση γιατί οδηγεί τον αγροτικό τομέα σε αυτήν την εξουθένωση.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου