Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
14/07/2011

Συμμετοχή της Σ. Παπαδόγιαννη, μέλους της Π.Γ του ΣΥΝ, υπεύθυνης για την Υγεία, στη συγκέντρωση της ΕΙΝΑΠ στο Υπουργείο Υγείας

Στη συγκέντρωση των Νοσοκομειακών Γιατρών έξω από το Υπουργείο Υγείας που αντιδρούν στα σχέδια για τις συγχωνεύσεις των δημόσιων νοσοκομείων, παρευρέθηκε η Σ. Παπαδόγιαννη, μέλος της Π.Γ του ΣΥΝ, υπεύθυνη για θέματα Υγείας.

Σε σχετική δήλωσή της τόνισε: «Οι αιματηρές περικοπές των δημόσιων δαπανών κατʼ εντολή της τρόικας έχουν δημιουργήσει στο χώρο της υγείας ένα ζοφερό τοπίο. Τμήματα νοσοκομείων κλείνουν ή υπολειτουργούν, τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές, υπερεντατικοποίηση της εργασίας των υγειονομικών λόγω της αυξημένης προσέλευσης στα δημόσια νοσοκομεία, απίστευτη ταλαιπωρία και οικονομική επιβάρυνση των ασθενών.

Την πραγματικότητα αυτή η ηγεσία του υπουργείου υγείας και οι «σοφοί» σύμβουλοί της όχι μόνο δεν την αντιμετωπίζουν, αλλά αντιθέτως τη διαστρεβλώνουν συνειδητά, παρουσιάζοντας πλασματικά στοιχεία που δείχνουν πλεόνασμα ακόμα και κλινών εντατικής θεραπείας, τη στιγμή που καθημερινά χάνονται ανθρώπινες ζωές στις λίστες αναμονής. 

Οι προωθούμενες συγχωνεύσεις σημαίνουν απώλεια χιλιάδων απολύτως αναγκαίων κλινών και προσωπικού, σημαίνουν επιτάχυνση της διάλυσης του δημόσιου συστήματος υγείας και της ιδιωτικοποιημένης λειτουργίας του, σημαίνουν ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και επισφαλή περίθαλψη των ασθενών».

To Γραφείο Τύπου