Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
17/07/2011

Ψήφισμα της 4ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη της Χίλαρυ Κλίντον

Η 4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την ανησυχία και την αντίθεσή της στην επίσκεψη της Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρυ Κλίντον στη χώρα μας.

Οι στόχοι της επίσκεψης δεν είναι η εξυπηρέτηση των προβλημάτων του ελληνικού λαού και της υπόθεσης της ειρήνης, αλλά η εξασφάλιση μεγαλύτερης εμπλοκής της Ελλάδας στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και του Ισραήλ στο Αφγανιστάν, τη Λιβύη και την ευρύτερη περιοχή.

Η οικονομική κρίση, στην οποία έχει βυθιστεί η χώρα μας και η οποία επιδεινώνεται από τις πολιτικές του μνημονίου, δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για τη μεγαλύτερη πρόσδεση της Ελλάδας στον ατλαντισμό και τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα.

Η ελληνική κοινωνία χρειάζεται κοινωνικές παροχές και όχι δαπάνες για νέους εξοπλισμούς. Χρειάζεται οικονομική ανάπτυξη και όχι δωρεές στα διάφορα στρατιωτικοβιομηχανικά συμπλέγματα. Xρειάζεται εθνική ανεξαρτησία και ειρηνικές σχέσεις με τους γείτονες λαούς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, ιδιαίτερα από τους πολέμους σε Αφγανιστάν, Λιβύη και Μ. Ανατολή και τον ριζικό αναπροσανατολισμό της εξωτερικής πολιτικής της χώρας προς την κατεύθυνση της ειρήνης με τους γειτονικούς λαούς και τις φιλειρηνικές δυνάμεις σʼ όλον τον κόσμο.

Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ από την Ελλάδα