Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
28/02/2005

Εκπρόσωποι Παλιστινιακών κοινωνικών οργανώσεων επισκέπτονται τον ΣΥΝ

Εκπρόσωποι από τρεις Παλαιστινιακές κοινωνικές οργανώσεις επισκέφθηκαν σήμερα τον ΣΥΝ και έγιναν δεκτές από το μέλος της ΚΠΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής Αλίκη Παπαδομιχελάκη. Πρόκειται για το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας Παλαιστινιακών Συνδικάτων και υπεύθυνη του Τομέα Γυναικών κα Αμέν Ρεμάουι, την κα Αίντα Αλ Εσσάουι συντονίστρια της Οργάνωσης Αννατζέχ (Κοινωνικές Δράσεις) της Παλαιστίνιας Γυναίκας και την κα Ρούλα Αλ Χατίμπ υπεύθυνη σχεδιασμού της Οργάνωσης Χουρριέτ (Ελευθερίες) για την Υπεράσπιση των Ελευθεριών και των Δικαιωμάτων των Πολιτών.

Οι εκπρόσωποι των Παλαιστινιακών οργανώσεων ενημέρωσαν τον ΣΥΝ για τους αγώνες του Παλαιστινιακού λαού για την ίδρυση Παλαιστινιακού Κράτους. Επεσήμαναν τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης και αγώνων του λαού τους, για τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης των πολιτικών κρατουμένων. Αναφέρθηκαν εκτενέστατα στα κοινωνικά προβλήματα που μαστίζουν τον λαό τους εξ� αιτίας της Ισραηλινής κατοχής και της διατήρησης του Τείχους του αίσχους που έχτισε η κυβέρνηση Σαρόν, μετατρέποντας τα κατεχόμενα σε δεξαμενή ανεργίας, της οποίας την στρόφιγγα χειρίζεται κατά το δοκούν η κυβέρνηση Σαρόν. Επεσήμαναν την σημαντικότητα της αλληλεγγύης των δυνάμεων της Ειρήνης και της Δημοκρατίας στη χώρα μας και πανευρωπαϊκά στον αγώνα του λαού τους για ένα ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτους και την εδραίωση των δημοκρατικών και κοινωνικών του ελευθεριών.

Η εκπρόσωπος του ΣΥΝ Αλ.Παπαδομιχελάκη διαβεβαίωσε τις Παλαιστίνιες εκπροσώπους για την πλήρη στήριξη του κόμματος στο δίκαιο και πολύχρονο αίτημα των παλαιστινίων για την απομάκρυνση των Ισραηλινών στρατευμάτων από τα κατεχόμενα και την άμεση συνέχιση των ειρηνευτικών συνομιλιών με στόχο την αναγνώριση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους. Επεσήμανε την ανάγκη ειρήνευσης στην ευρύτερη εύφλεκτη περιοχή και την απομάκρυνση των κατοχικών στρατευμάτων από το Ιράκ. Διαβεβαίωσε δε τις παλαιστίνιες εκπροσώπους για την στήριξη του ΣΥΝ σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο για την άμεση κατάργηση του Τείχους του Αίσχους.

To Γραφείο Τύπου