Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
19/07/2011

Δήλωση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή - Η ΕΕ να καταδικάσει την Ισραηλινή πειρατεία και να αλλάξει πολιτική στη Μέση Ανατολή

Με αφορμή την, πειρατικού τύπου, κατάληψη από Ισραηλινούς πεζοναύτες του γαλλικού πλοίου ‘Dignite - Al Karama’, που στόχο είχε να σπάσει το ναυτικό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το κράτος του Ισραήλ, δρώντας για άλλη μια φορά πειρατικά, κατέλαβε το γαλλικό σκάφος του ‘Στόλου της Ελευθερίας,’ που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στην αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας.

Παραβιάζοντας το Διεθνές Δίκαιο, συνέλαβε το 16-μελές πολυεθνικό πλήρωμα, μεταξύ αυτών και τον συντονιστή της ελληνικής Πρωτοβουλίας, Βαγγέλη Πισσία.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να καταδικάσει την παράνομη πράξη των Ισραηλινών Δυνάμεων και να παρέμβει άμεσα για να εξασφαλιστεί η ακεραιότητα και η ζωή των συλληφθέντων ευρωπαίων πολιτών. Να απαιτήσει την απελευθέρωσή τους. Να αλλάξει επιτέλους την πολιτική της στην Μέση Ανατολή και να στηρίξει τον αγώνα των Παλαιστινίων».