Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
19/02/2002

Συνάντηση ΣΥΝ με το Προεδρείο της ΠΟΕΣΥ

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Ν. Κωνσταντόπουλος και ο Ν. Βούτσης, μέλος της Π.Γ., υπεύθυνος Γραφείου Τύπου, συναντήθηκαν σήμερα με το Προεδρείο της ΠΟΕΣΥ.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Ν. Κωνσταντόπουλος έκανε δηλώσεις:

Πραγματοποιήσαμε συνάντηση με τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ για τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τους δημοσιογράφους, το δημόσιο βίο αλλά και την πολιτική ζωή του τόπου. Τα μεγάλα προβλήματα της διαπλοκής, της διάβρωσης, της διαφθοράς, τα προβλήματα της εξυγίανσης και της στήριξης του δημόσιου βίου της χώρας, ώστε να αντιμετωπιστούν σημερινές στρεβλώσεις και αγκυλώσεις.

Η κατάσταση που υπάρχει σήμερα στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο υπάρχει εκτός των άλλων και γιατί δεν εφαρμόζονται και νόμοι που έχουν ψηφιστεί και παραμένουν στα χαρτιά. Η κατάσταση που υπάρχει σήμερα στη διαπλοκή, υπάρχει εκτός των άλλων και διότι δεν εφαρμόστηκε ποτέ ένα πλαίσιο υγιούς ανταγωνισμού και ρυθμίσεων της αγοράς, ώστε να μην διαμορφώνει μονοπώλια, ολιγοπώλια και δεσπόζουσες θέσεις υπέρ των εκάστοτε ισχυρών ή ευνοουμένων.

Η κατάσταση που υπάρχει από πλευράς διαφθοράς και διάβρωσης με τον τζόγο που κυριαρχεί υπάρχει εκτός των άλλων και διότι δόθηκε προτεραιότητα στη λεγόμενη πολιτική των τυχερών παιχνιδιών ως διαδικασίας εξασφάλισης δημοσίων εσόδων.

Εμείς από την πλευρά του ΣΥΝ θέλουμε να υπάρξει ο ευρύτερος δυνατός πολιτικός, πνευματικός και κοινωνικός διάλογος για τα θέματα ρύθμισης του τομέα των ΜΜΕ. Σε αυτό τον τομέα έχουν λόγο και τεκμήριο ευθύνης και αρμοδιότητας και οι δημοσιογράφοι ως λειτουργοί της ενημέρωσης και της κριτικής αλλά και οι πνευματικοί άνθρωποι και οι πολίτες και τα πολιτικά κόμματα.

Ζητάμε από όλους να ενεργοποιηθούν, να καταθέσουν την άποψή τους, να πάρουν πρωτοβουλίες. 'Ηδη η ΠΟΕΣΥ έχει στο σχεδιασμό της, απ' ότι μας ανακοίνωσε ο κ. Γκλαβάς, σκέψεις και ιδέες.

Τα ζητήματα δεν πρέπει να περιοριστούν και να εξαντληθούν σε μία τεχνική συζήτηση γύρω από τα προβλήματα που έχουν ανακύψει. Στο σύνολό του πρέπει να συζητηθεί το θέμα. Εκείνο που χρειάζεται είναι κάποτε επιτέλους να αντιμετωπιστεί αυτή η εξίσωση που πάει να διαμορφωθεί ως κυρίαρχος νόμος στην Ελλάδα του 2002. Οικονομική δύναμη συν εξουσία στα ΜΜΕ ίσον έλεγχος της πολιτικής ζωής του τόπου και της δημοκρατίας. Κάτι τέτοιο θα είναι αρνητικό και επιζήμιο για τον τόπο.

Εμείς θα συνεχίσουμε. Αρχίσαμε από την ΠΟΕΣΥ. Θα συνεχίσουμε επαφές και επικοινωνίες και με τις άλλες δημοσιογραφικές οργανώσεις και με την 'Ενωση Ιδιοκτητών και με το ΕΣΡ και με συνταγματολόγους και με νομικούς και με πνευματικούς ανθρώπους, γιατί εκτιμάμε ότι είναι κεντρικό πρόβλημα δημοκρατίας και είναι πρόβλημα όλων μας. Και των πολιτών που έχουν τη δύναμη να κάνουν τις επιλογές τους και να γυρίζουν το κουμπί, αλλά και των κομμάτων και της κυβέρνησης, να διαμορφωθούν επιτέλους διαφορετικές συνθήκες που δεν θα αλλοιώνουν την λειτουργία της δημοκρατίας, δεν θα εγκλωβίζουν τη λειτουργία της αγοράς και δεν θα αποπροσανατολίζουν τη λειτουργία της κοινωνίας.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου