Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
19/02/2002

Αντιπροσωπεία του ΣΥΝ συναντήθηκε με το Προεδρείο της ΟΛΜΕ

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Ν. Κωνσταντόπουλος και ο Μ.Σαμπατακάκης, μέλος της Π.Γ. συναντήθηκαν σήμερα με το Προεδρείο της ΟΛΜΕ, από τους Ν. Τσούλια, Πρόεδρο, Αντ.Αντωνάκο, αντιπρόεδρο, Κ.Μανιάτη, Παν.Κλάπα, Σ.Σάββα, Γρ.Καλομοίρη, Θ.Καρλάφτη και Θαν.Τσιριγώτη.

Οι εκπρόσωποι του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ παρουσίασαν τα προβλήματα του κλάδου, τα αιτήματά τους και την προοπτική των απεργιακών κινητοποιήσεών τους και ζήτησαν την συμπαράσταση του ΣΥΝ σ' αυτά.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ ότι:

Γνωρίζουμε όλοι ότι η ελληνική κοινωνία βαθμολογεί πολύ χαμηλά το έργο της κυβέρνησης στην εκπαίδευση. Ζούμε τα αδιέξοδα της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης των τελευταίων χρόνων. Ο αριθμός των μαθητών του Λυκείου έχει μειωθεί δραματικά. Το ίδιο το Λύκειο έχει χάσει το μορφωτικό του χαρακτήρα. Οι γονείς πληρώνουν από τη τσέπη τους τα τεράστια κενά του εκπαιδευτικού συστήματος.

Συναντηθήκαμε σήμερα με την ΟΛΜΕ. Πριν από λίγα χρόνια, όταν προειδοποιούσε η ΟΛΜΕ, αλλά και ο ΣΥΝ, για τους κινδύνους από τα πειράματα Αρσένη, εθεωρούντο αιρετικοί. Σήμερα έχουν δικαιωθεί. Κανείς πια σοβαρός άνθρωπος δεν υποστηρίζει αυτούς τους ιδιαίτερα επικίνδυνους πειραματισμούς. Όμως, ούτε και τώρα, η κυβέρνηση δεν μπορεί να απεγκλωβιστεί απ' αυτούς.

Ακούσαμε και σήμερα τα ώριμα αιτήματα των καθηγητών.

Πιστεύουμε πως οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί πρέπει να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της πολιτείας.

Καλούμε την κυβέρνηση να ακούσει τους εκπαιδευτικούς έστω και τώρα.

Είναι απαράδεκτο να υπάρχουν σχολεία που ορισμένα μαθήματα άρχισαν μόλις τώρα.

Θεωρούμε, ακόμη, απαράδεκτες τις συνεχιζόμενες διώξεις σε βάρος μαθητών, εκπαιδευτικών και εργαζομένων που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις των τελευταίων ετών και θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία για την παύση των διώξεων και την άρση του αξιοποίνου.

Τέλος έχει γίνει φανερό ότι η αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση Αρσένη δεν επιδέχεται διορθώσεις. Είναι αναγκαία η διαμόρφωση μιας άλλης πολιτικής στην Παιδεία, μιας δημοκρατικής εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης που θα εξασφαλίζει την υποχρεωτική δωδεκάχρονη εκπαίδευση και θα επιτρέπει στο Λύκειο να ασκεί το μορφωτικό του χαρακτήρα. που θα οδηγεί σε μια παιδεία απελευθερωτική. Είναι αναγκαίο σήμερα ένα μεγάλο μορφωτικό κίνημα.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου