Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
20/07/2011

Ανακοίνωση του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΝ σχετικά με την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, ενόψει της σχετικής συζήτησης στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Ο ΣΥΝ και η ριζοσπαστική αριστερά απαιτούν από την ελληνική κυβέρνηση την άμεση αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ.

Ζητάμε τον πλήρη επαναπατρισμό όλων των παλαιστινίων προσφύγων στις εστίες τους, με όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από την Απόφαση 194 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η συζήτηση για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους και την ένταξή του ως πλήρες μέλος του ΟΗΕ, που θα συζητηθεί στην ΓΣ του Οργανισμού, απαιτεί από την ελληνική κυβέρνηση, σήμερα, εγρήγορση, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα ώστε, απερίφραστα να στηρίξει με όλα διπλωματικά μέσα που διαθέτει την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.

Η ύπαρξη ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, αναγνωρισμένου από τον ΟΗΕ, δίπλα στο Ισραήλ θα αποτελεί εγγύηση για την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και δείγμα γραφής  για τον ουσιαστικό εκδημοκρατισμό του ΟΗΕ.

Ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσουν και στην ελληνική Βουλή, αλλά και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, καθώς και στον διεθνή στίβο να αγωνίζονται αταλάντευτα ώστε το όραμα για ένα ελεύθερο και ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος να πάρει σάρκα και οστά.

 

 

Τμήμα Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας