Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
20/07/2011

Συνάντηση του Προέδρου του ΣΥΝ, Αλ. Τσίπρα με αντιπροσωπεία της Συνόδου Προέδρων των ΤΕΙ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση της αντιπροσωπείας της Συνόδου Προέδρων των ΤΕΙ με τον πρόεδρο του Συνασπισμού, Αλέξη Τσίπρα.

Αντικείμενο της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα των προέδρων των ΤΕΙ, ήταν η ενημέρωση του ΣΥΝ σχετικά με τις θέσεις που έχει διαμορφώσει η Σύνοδος των Προέδρων των ΤΕΙ επί του περιεχομένου του Σχεδίου Νόμου για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Κατά τη συζήτηση, οι πρόεδροι των ΤΕΙ τόνισαν την ανάγκη ύπαρξης σαφούς και ενιαίου θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ και διασφάλισης της αυτονομίας των ιδρυμάτων σε ό,τι αφορά την οργάνωση σπουδών, τα όργανα διοίκησης κ.λπ., με έμφαση στη διαφύλαξη της δημοκρατίας και τη συμμετοχή όλων των μελών των ιδρυμάτων στη διαδικασία εκλογής των οργάνων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας τόνισε τους σοβαρούς κινδύνους που θα προκύψουν με την τυχόν ψήφιση του σχεδίου νόμου, που υπονομεύει το δημόσιο χαρακτήρα και την αυτονομία της ανώτατης εκπαίδευσης. Παράλληλα, επισήμανε  την ανάγκη ουσιαστικού εκσυγχρονισμού του θεσμικού πλαισίου, αναβάθμισης του ρόλου των ΤΕΙ και εξασφάλισης των αναγκαίων οικονομικών πόρων για τη λειτουργία τους.

Κοινή υπήρξε η επισήμανση της ανάγκης να αναπτυχθούν πολύμορφοι, ενωτικοί αγώνες για την υπεράσπιση των ιδρυμάτων και την ποιοτική αναβάθμισή τους.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος από την πλευρά του ΣΥΝ ο Πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας και τα μέλη του Τμήματος Παιδείας Παύλος Χαραμής, υπεύθυνος του Τμήματος, και Ερρίκος Βεντούρας, μέλος της Γραμματείας του Τμήματος και από την πλευρά των ΤΕΙ οι Σωκράτης Καπλάνης, πρόεδρος ΤΕΙ Πάτρας, Δημήτρης Νίνος, πρόεδρος ΤΕΙ Αθήνας και Γρηγόρης Γκίκας, πρόεδρος ΤΕΙ Ηπείρου.

To Γραφείο Τύπου