Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
19/02/2002

Για τις εξαγγελίες του Υπουργού Εσωτερικών για τους συμβασιούχους

Η κυβέρνηση διά του υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και κάτω από την πίεση αγωνιστικών κινητοποιήσεων, θέτει για μια ακόμη φορά θέμα μονιμοποίησης συμβασιούχων του Δημοσίου.

Ανεξάρτητα αν αρκετοί από τους συμβασιούχους καλύπτουν υπαρκτές ανάγκες της Δημόσιας Διοίκησης, φαίνεται και πάλι καθαρά ότι το μείζον θέμα της στελέχωσης των δημοσίων υπηρεσιών, χρησιμοποιείται για πολιτικές σκοπιμότητες, καθώς βλέπουμε να διαιωνίζεται το καθεστώς των πελατειακών σχέσεων και της ομηρίας χιλιάδων εργαζομένων.

Ο ΣΥΝ έχει κατά καιρούς υποστηρίξει ότι ανάγκες της Δημόσιας Διοίκησης σε προσωπικό πρέπει να καταγραφούν, ώστε να υπάρξει προγραμματισμός προσλήψεων με αντικειμενικά και αξιοκρατικά κριτήρια.

Οι αιφνιδιαστικές εξαγγελίες για επιλεκτικές μονιμοποιήσεις, λίγες μέρες μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπου δεν ετέθη τέτοιο θέμα, δημιουργούν ερωτηματικά για τη φύση και το περιεχόμενο του διαλόγου γύρω από τα σοβαρά θέματα της Δημόσιας Διοίκησης.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου