Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
22/07/2011

ΔΗΛΩΣΗ Γιάννη Μπασκόζου Για τις ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας

Την ώρα που η Ελλάδα «διασώζεται» δια της «επιλεκτικής χρεωκοπίας», την ώρα που όλοι αποδέχονται πως το πρόβλημα του χρέους είναι ευρωπαϊκό και παγκόσμιο, την ώρα που γίνεται ολοφάνερο πως στο όνομα της κρίσης κατεδαφίζονται εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και φτωχοποιούνται οι εργαζόμενοι και τα μεσαία στρώματα, ο υπουργός Υγείας έρχεται να επιβεβαιώσει την εμμονή της κυβέρνησης στην κατεδάφιση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Με υπερηφάνεια ανακοίνωσε χθες την πρώτη δόση της καταστροφικής συνταγής. Ελάττωση 11.000 κλινών από τα δημόσια νοσοκομεία! Η κυβέρνηση βρίσκεται τόσο μακριά από τις ανάγκες και τις αγωνίες του ελληνικού λαού, που συνεχίζει, παρά την ομόθυμη αντίδραση των εργαζόμενων στην υγεία, την υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας με μοναδικό στόχο την περικοπή δαπανών και την παραπέρα ιδιωτικοποίηση του συστήματος .

Η συνδυασμένη αντίσταση όλων των εργαζόμενων με τους εργαζόμενους στην υγεία είναι ο μόνος τρόπος να ανατραπούν οι μνημονιακές πολιτικές κυβέρνησης και τρόικας. Οι αγώνες για ανάπτυξη ολοκληρωμένου, αναβαθμισμένου δωρεάν δημόσιου συστήματος υγείας  με ποιοτική πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και αναβαθμισμένα νοσοκομεία για όλους όσοι ζουν και εργάζονται στη χώρα είναι η ελπίδα. Αυτή η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη για την υγεία. Πρέπει να φύγει με την έκφραση της δημοκρατικής θέλησης του λαού.

Τμήμα Υγείας