Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
23/07/2011

Επιστολή του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στον πρόεδρο της δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια

Επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια απέστειλε σήμερα ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλέξης Τσίπρας με την οποία του γνωστοποιεί την απόφαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ να μην παρευρεθεί στην εκδήλωση για τον εορτασμό της επετείου της αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

«Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε,

 Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω την απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, να μην παραβρεθούμε στη φετινή εκδήλωση για τον εορτασμό της επετείου αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

 Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, η Δημοκρατία δεν είναι μία έννοια αφηρημένη, αλλά άρρηκτα συνδεδεμένη με τον ίδιο το λαό και την κυριαρχία του.

 Και όσο ο λαός μας, που μήνες τώρα στέλνει ηχηρό μήνυμα από όλες τις πλατείες των πόλεων, φιμώνεται και παραμένει στο περιθώριο, αυτή η εορτή ούτε νόημα θα έχει, ούτε περιεχόμενο.

 Η Δημοκρατία μας φέτος δεν εορτάζει.

Υποφέρει εξαιτίας της πλήρους και άνευ όρων παράδοσης της χώρας μας από την κυβέρνηση, στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, προκαλώντας φτώχεια, ανεργία και απελπισία στην πλειοψηφία των συμπολιτών μας. 

Πονάει από τα ισχυρά πλήγματα που επέφεραν μεθοδεύσεις που παρακάμπτουν τη λαϊκή κυριαρχία και δρομολογούν οδυνηρές εξελίξεις ερήμην του λαού.

Δακρύζει εξαιτίας των τριών χιλιάδων δακρυγόνων που οι εντεταλμένες αστυνομικές δυνάμεις εκτόξευσαν στις 29 Ιουνίου σε ειρηνικούς διαδηλωτές, προκαλώντας ανήκεστες βλάβες σε συμπολίτες μας. Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

 Για τους παραπάνω λόγους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα παραβρεθούν στο Προεδρικό Μέγαρο, όπως άλλωστε αποφάσισαν να πράξουν και πολλοί από τους αντιστασιακούς του αντιδικτατορικού αγώνα.

 Εύχομαι και ελπίζω να είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που η συνείδησή μας μας υπαγορεύει μια τέτοια απόφαση.

 Εύχομαι και ελπίζω η δημοκρατία να μην είναι το πρώτο θύμα της ζοφερής αυτής κρίσης που βιώνει η χώρα και ο λαός μας.

Αθήνα, 23 Ιουλίου 2011

Με εξαιρετική τιμή,

Αλέξης Τσίπρας»