Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
21/02/2002

Ανακοίνωση της Πολιτικής Κίνησης Αερομεταφορών του ΣΥΝ για την ανασυγκρότηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας

Οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις της κυβέρνησης για δήθεν ανασυγκρότηση της Ο.Α. δείχνουν τη δογματική προσήλωση της στην πολιτική ιδιωτικοποίησης, χωρίς να βγάζει τα απαραίτητα συμπεράσματα από τα αποτυχημένα σχέδια ιδιωτικοποίησης της Ο.Α., μετά από το φιάσκο της AXON και της IAS.

Ο προβλεπόμενος τεμαχισμός της Ο.Α. είναι δώρο σε συγκεκριμένα διαπλεκόμενα συμφέροντα που έτσι θα καρπωθούν τα "φιλέτα" των δραστηριοτήτων της Ο.Α. Επίσης είναι δώρο στους ανταγωνιστές της, εγχώριους και ξένους, που καραδοκούν για την εκμετάλλευση των κενών που θα δημιουργήσει η συρρίκνωση της Ο.Α.

Η κυβέρνηση, αντί να προχωρήσει σε επιλογές, που θα επιδεινώσουν τη θέση της εταιρείας και των εργαζομένων και θα οδηγήσουν σε νέο φιάσκο ιδιωτικοποίησης, έχει τώρα την ευκαιρία να προχωρήσει, με αναπτυξιακή λογική και μέσα από ένα εθνικό διάλογο, σε ένα πραγματικό σχέδιο για την ανασυγκρότηση του δημόσιου εθνικού αερομεταφορέα, που θα αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα της, το ρόλο της στην περιοχή, τους ολυμπιακούς αγώνες, προς όφελος της εθνικής οικονομίας, της κοινωνίας και των εργαζομένων.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου