Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
21/02/2002

Τι απάντησε ο Ν.Κωνσταντόπουλος στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για τα όσα είπε ο Πρωθυπουργός στην κυβερνητική επιτροπή, για την αποχώρηση του κ.Κοψίδη από το ΚΚΕ, για τη δίωξη Κόκκαλη και για τον παράνομο τζόγο

Προσερχόμενος στο Προσυνέδριο του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ "Ο συνδικαλισμός στη σύγχρονη εποχή", ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

Για όσα είπε ο κ. Πρωθυπουργός στην Κυβερνητική Επιτροπή

Κάνει λάθος ο κ. Σημίτης όταν αποδίδει την σημερινή κρίση του πολιτικού συστήματος στις μεθοδεύσεις σκοτεινών κέντρων.

Και κάνει λάθος γιατί αυτά τα κέντρα στα οποία αναφέρεται είναι - με κύρια ευθύνη του ΠΑΣΟΚ και των κυβερνήσεων του - συστατικά στοιχεία του σημερινού πολιτικού συστήματος.

Μέχρι χθές όλα κατά την κυβέρνηση ήταν καλά γιατί έτσι βόλευε την κυβέρνηση.

Επρεπε ο κ. Σημίτης να περιμένει αυτό που σήμερα γίνεται, ότι δηλητηριάζεται και κλονίζεται ολόκληρο το πολιτικό σύστημα.

Είναι ακριβώς αυτό, που ο ΣΥΝ μονότονα επαναλαμβάνει όλα τα τελευταία χρόνια, με συνέπεια να δέχεται τις επιθέσεις τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και των κέντρων, στα οποία σήμερα αναφέρεται ο πρωθυπουργός.

Όμως έστω και τώρα εάν η κυβέρνηση και ο κ. Σημίτης προσωπικά συνειδητοποιούν την ουσία του προβλήματος υπάρχει καιρός για να διορθωθούν τα πράγματα.

Αντί να αντιδρούν κάθε φορά, που τα πράγματα φτάνουν στο απροχώρητο, ας κάνουν το καθήκον τους ως κυβέρνηση:

Για την αποχώρηση του κ. Κοψίδη από το ΚΚΕ

Τα ζητήματα που θέτει με την επιστολή του ο κ. Κοψίδης είναι πολύ σοβαρά.
Από την δική μου την πλευρά ένα σχόλιο μόνο θα ήθελα να κάνω.

Εάν η πολιτική και η στάση του ΚΚΕ δεν ήταν αυτή που περιγράφει ο κ. Κοψίδης στην επιστολή του, πολλά πράγματα σήμερα θα ήταν διαφορετικά τόσο στον χώρο της Αριστεράς όσο και συνολικά στην πολιτική ζωή του τόπου.

Δυστυχώς, όμως, η ηγεσία του ΚΚΕ ξαναγυρνά στις πιο δογματικές κι άγονες νοοτροπίες του παρελθόντος και βρίσκεται εντελώς έξω από τις απαντήσεις και τις ανάγκες των σημερινών συνθηκών.

Για τη δίωξη Κόκκαλη

Το θέμα προφανώς είναι πολύ σοβαρό δεδομένου του ρόλου που διαδραματίζει στην οικονομική, κοινωνική και πολιτική ζωή ο κ. Κόκκαλης.
Ακριβώς γι αυτό όμως όλοι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί.

Η αντιμετώπιση της υπόθεσης επί της ουσίας και η ταχεία διαλεύκανσή της μας ενδιαφέρει όλους και είναι φανερό ότι πρώτον απ’ όλους ενδιαφέρει τον ίδιο τον κ. Κόκκαλη.
Γι αυτό όλοι πρέπει να αφήσουν απερίσπαστη την δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της.
Αλλά και η κυβέρνηση να κάνει τη δικιά της δουλειά, με πράξεις που θα διαμορφώνουν υγιή δημόσιο βίο, γιατί επιτέλους έχει ευθύνη και η κυβέρνηση για τη δυσωδία της πολιτικής μας ζωής.

Για τον παράνομο τζόγο

Επρεπε να ταραχτεί ολόκληρη η κοινή γνώμη και να βρωμίσει ολόκληρη η χώρα, για να αναγκαστεί μόλις σήμερα η κυβέρνηση να πράξει αυτό που ο ΣΥΝ φώναζε από το 1997:

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου