Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
22/02/2002

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΝ με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της Κυπριακής Δημοκρατίας

Με τον κ. Μιχάλη Παπαπέτρου, Κυβερνητικό Εκπρόσωπο της Κυπριακής Δημοκρατίας συναντήθηκαν σήμερα το μεσημέρι ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Α.Κωνσταντόπουλος μαζί με τον Π.Τριγάζη και Μπ.Πρωτόπαππα. Ο κ. Παπαπέτρου τους ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό. Στη συνέχεια έγιναν οι εξής δηλώσεις:

Ν.Κωνσταντόπουλος: "Με τον κ. Παπαπέτρου είχαμε μια ουσιαστική συζήτηση για το Κυπριακό. Με τον κ. Παπαπέτρου μας συνδέει μακροχρόνια φιλία, συνεργασία ουσιαστική, χάρηκα που τον είδα και χαίρομαι που απ’ τη θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου συμβάλλει στη δύσκολη αυτή περίοδο για το Κυπριακό πρόβλημα, έτσι ώστε η Κυπριακή Δημοκρατία να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Κυπριακό να βρει την βιώσιμη λύση του.

Όπως κατ’ επανάληψη έχουμε πει από την πλευρά του Συνασπισμού η πορεία της Κυπριακής Δημοκρατίας προς την Ευρώπη πρέπει να είναι απρόσκοπτη. Η Κύπρος να ενταχθεί στην Ευρώπη όπως όλα τα άλλα κράτη μέλη με μια φωνή, με μια οντότητα, με μια διεθνή προσωπικότητα. Η διζωνική δικομματική ομοσπονδία είναι η βιώσιμη λύση και το πλαίσιο του ευρωπαϊκού κεκτημένου και των αποφάσεων του ΟΗΕ, είναι το πλαίσιο μέσα στο οποίο πρέπει να δοθεί αυτή η δίκαιη λύση.

Η Τουρκία και ο Ντενκτάς οφείλουν να λάβουν υπόψη τους και το ευρωπαϊκό κεκτημένο και τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Δεν νοείται η Κύπρος να αποτελεί διαρκώς την εξαίρεση, την εξαίρεση από το διεθνές δίκαιο, την εξαίρεση από το ευρωπαϊκό κεκτημένο."

Μ.Παπαπέτρου: "Εδώ με τον φίλο και συναγωνιστή Πρόεδρο του Συνασπισμού είχαμε μία πολύ φιλική και εγκάρδια όπως πάντα συνομιλία στην οποία βασικά είδαμε τις τελευταίες εξελίξεις του Κυπριακού και κάναμε κάποιες σκέψεις για τα μελλοντικά βήματα. Ο Κυπριακός λαός στο πρόσωπο του Συνασπισμού, πάντα αναγνώριζε μια ήρεμη πατριωτική δύναμη η οποία μακριά από εξαλλοσύνες και εθνικισμούς προσέφερε και συνεχίζει να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια στον αγώνα του λαού μας για επανένωση της Κύπρου. Και είναι σημαντικός ο ρόλος που ο Συνασπισμός διαδραματίζει και στα εσωτερικά πράγματα της Ελλάδας, ιδιαίτερα προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά και με τις διεθνείς του δραστηριότητες."

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου