Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
27/07/2011

Αποσπάσματα συνέντευξης Χρήστου Στάικου, μέλους της ΚΠΕ του ΣΥΝ, στον ρ/σ ¨Στο Κόκκινο¨(Μπάμπης Αγρολάμπος), σχετικά με τη ρύθμιση για τα αυθαίρετα.

Η κυβέρνηση, με τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Παπακωνσταντίνου στην πρώτη γραμμή, εμμένει στην ¨τακτοποίηση¨ των αυθαιρέτων, αγνοώντας, επί της ουσίας, την προστασία του περιβάλλοντος υποτάσσοντάς το στο οικονομικό κέρδος, όπου σχεδόν όλα επιτρέπονται αρκεί να μπαίνουν χρήματα στα ταμεία του κράτους.

Η κυβέρνηση, με την αμέριστη υποστήριξη της ΝΔ, συνεχίζει τη δοκιμασμένη συνταγή  του δικομματικού πελατειακού συστήματος κλείνοντας  το ¨μάτι¨ σε μικρά και μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, που θα εντείνουν την αυθαιρεσία σε βάρος του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής. Με αυτή τη λογική, η νέα γενιά αυθαιρέτων είναι προ των πυλών, αφού εκτός των άλλων, οι κατεδαφίσεις κτισμάτων σε προστατευόμενες περιοχές θα παραμείνουν ανεφάρμοστες.

Για να ρυθμιστεί το χάος που επικρατεί στη δόμηση, προστατεύοντας το περιβάλλον και δημιουργώντας κλίμα ισονομίας μεταξύ των πολιτών, επιβάλλεται χωροταξικός και πολεοδομικός σχεδιασμός, προστασία των δασών, της γης υψηλής παραγωγικότητας, των αιγιαλών και των προστατευόμενων περιοχών ως ελάχιστη προϋπόθεση.

To Γραφείο Τύπου