Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
05/03/2002

Ο Συνασπισμός καταδικάζει την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας στην ειρηνική πορεία των αγροτών

Οι κινητοποιήσεις των αγροτών μεταφέρθηκαν από τα μπλόκα στην Αθήνα. Η κραυγή διαμαρτυρίας του αγροτικού κόσμου που ακούστηκε στη σημερινή συγκέντρωση και πορεία δείχνει το μέγεθος της απόγνωσης των αγροτών μπροστά στην αδιέξοδη πολιτική της κυβέρνησης.

Οι διεκδικήσεις των αγροτών για την βελτίωση του αγροτικού εισοδήματος, για διασφάλιση του αγροτικού επαγγέλματος και για συγκράτηση του αγροτικού πληθυσμού στην ύπαιθρο προσκρούουν στην έλλειψη πραγματικού ενδιαφέροντος από την κυβέρνηση, σε καθυστερήσεις και λανθασμένους χειρισμούς της.

Ως ΣΥΝ είχαμε επισημάνει ότι τα επικοινωνιακά κόλπα και οι ωραιοποιήσεις που επιχειρεί η ηγεσία του Υπουργείου Γεωργίας δεν ξεγελούν πλέον κανέναν. Οι ίδιοι οι αγρότες και οι φορείς τους πρέπει με την ενότητα και τις κινητοποιήσεις τους να υποχρεώσουν την κυβέρνηση στην αλλαγή της πολιτικής της, ώστε να διαμορφωθούν οι όροι και οι συνθήκες μιας βιώσιμης γεωργίας.

Καταδικάζουμε λοιπόν, την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας στην ειρηνική πορεία των αγροτών, η οποία με τη χρήση δακρυγόνων απώθησε βίαια τους εκπροσώπους των αγροτών που απλώς επιχείρησαν να επιδώσουν το ψήφισμα στον Πρωθυπουργό.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου