Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
01/08/2011

Αλληλεγγύη στην συριακή εξέγερση

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει σήμερα να εκφράσει την οργή του για την δολοφονική επίθεση του δικτατορικού καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ εναντίον των εξεγερμένων πολιτών της μαρτυρικής πόλης Χάμα.

Η συριακή χούντα βάζοντας στο στόχαστρο ακόμα και παιδιά, στερώντας από τον πληθυσμό νερό, τροφή και ηλεκτρικό, αντιμετωπίζει πλέον με μεθόδους γενοκτονίας την πολύμηνη ηρωική εξέγερση του συριακού λαού για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη. Μια εξέγερση που αποτελεί βασικό κρίκο στην αλυσίδα των αραβικών εξεγέρσεων που ξεκίνησαν τον περασμένο Δεκέμβρη από την Τυνησία και εξαπλώνονται τώρα έως και το κράτος του Ισραήλ.

Με τους πάνω από εκατό νεκρούς της Χάμα το Σάββατο η κατασταλτική μανία της εξουσίας μετρά ήδη περισσότερες από χίλιες οκτακόσιες απώλειες ανθρωπίνων ζωών. Ο Μπασάρ αλ Άσαντ και το καθεστώτος του, παρά τις υποσχέσεις για μεταρρυθμίσεις και δημοκρατία, αποδεικνύονται άξιοι διάδοχοι της τυραννικής παράδοσης του Χαφέζ αλ Άσαντ, βασιζόμενοι στη βία και την καταστολή, στην υποστήριξη της θεοκρατικής κυβέρνησης του Ιράν και στην υποκριτική στάση και απουσία των μεγάλων δυνάμεων.

Στο πλαίσιο πάντα των αρχών του διεθνούς δικαίου, μαζί με τα κινήματα των πολιτών σε όλο τον κόσμο και μαζί με τις κοινότητες των Συρίων που διαδηλώνουν σε κάθε ευρωπαϊκή πόλη, συντονιζόμαστε με τον εξεγερμένο λαό της Συρίας, ζητώντας μαζί του εδώ και τώρα την παραίτηση τη αιματοβαμμένου καθεστώτος.

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Αθήνα αύριο Τρίτη, 2/8 στις 7:00 το απόγευμα στο Φάρο Ψυχικού και την συριακή πρεσβεία.

To Γραφείο Τύπου