Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
03/08/2011

Αποσπάσματα συνέντευξης της Ρένας Δούρου, μέλους της Π. Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνης Ευρωπαϊκής πολιτικής, στην πρωινή εκπομπή του ALTER «Στο Ρυθμό της ημέρας» (Μ. Νιφλής - Α. Αναστασάκη)

Σχολιάζοντας το θέμα της απεργίας των ταξί και αναφερόμενη στις τεράστιες ευθύνες για το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί, του αρμόδιου υπουργού, του κ. Ραγκούση, η Ρένα Δούρου, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού τόνισε ότι δεν είναι ορθό να μιλάμε για ανικανότητα του κ. υπουργού. «Ο κ. Ραγκούσης δεν είναι ανίκανος, είναι επικίνδυνος καθώς φαίνεται ότι έχει συγκεκριμένο σχέδιο. Γιατί γνωρίζει ότι ο ίδιος μπορεί να αντέξει σε αντίθεση με τους οδηγούς  ταξί όπως επίσης γνωρίζει ότι είναι πολύ εύκολο η οργή τους να εκτραπεί κι έτσι η ελληνική κοινωνία να στραφεί εναντίον τους. Ο στόχος λοιπόν του κ. Ραγκούση είναι η σύγκρουση των οδηγών ταξί με τους πολίτες!»

«Μόλις χθες ο κ. Βενιζέλος έφερε στη Βουλή ένα πολυνομοσχέδιο που αφορά από τα ζητήματα του τουρισμού ως περικοπές συντάξεων. Κι εμείς σήμερα ζητάμε από τους οδηγούς ταξί να πουν ‘απεταξάμην’ την… ενδεχόμενη βία που μπορεί να προκύψει αν μετά από τις είκοσι ημέρες ‘δημοκρατικού διαλόγου’, σας εξαθλιώσει οικονομικά ο κ. Ραγκούσης!» τόνισε η κ. Δούρου.

Απαντώντας σχετικά με τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα, υπογράμμισε ότι «δεν ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των αδειών που το χειρίζονταν με μικροκομματικό τρόπο οι εκάστοτε υπουργοί», υπογραμμίζοντας «την τραγική, για τη ζωή μας, αναξιοπιστία του ΠΑΣΟΚ».

Σχολιάζοντας τους χειρισμούς της κυβέρνησης,  επισήμανε  ότι «η σημερινή πολιτική του κ. Ραγκούση οδηγεί το συγκεκριμένο κλάδο στην εξαθλίωση και την καρτελοποίηση» ενώ κατήγγειλε τα ψέματα της κυβέρνησης περί κοινοτικής οδηγίας που δήθεν επιβάλλει η Τρόικα. «Ο κ. Ραγκούσης και η κυβέρνηση θα έπρεπε να ζητήσουν συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για τα ψέματα αυτά. Βέβαια ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι επί 18 μήνες η κυβέρνηση διαπραγματευόταν χωρίς αποτέλεσμα τη χρεοκοπία της χώρας! Η αξιοπιστία της κυβέρνησης δεν χάθηκε με τη συγκεκριμένη κοινοτική οδηγία».

To Γραφείο Τύπου