Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
04/08/2011

Ανακοίνωση Νομαρχιακής Επιτροπής Σάμου για το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Μεταναστών

Πιστοί στις  αξίες μας τα μέλη και οι φίλοι του Συνασπισμού υποστηρίζουμε την υπάρχουσα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου υπέρ της Λειτουργίας του Κέντρου Πρώτης Υποδοχής Μεταναστών στο νησί μας αποκλειστικά για τους πρόσφυγες που θα αποβιβαστούν στα όρια του Νομού Σάμου.

Υποστηρίζουμε την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων και σε αυτό το Κέντρο, όπως και στα υπόλοιπα της Χώρας, τα οποία πρέπει να λειτουργούν ως Κέντρα Φιλοξενίας και  όχι ως φυλακές. Χρειάζονται πολλά να γίνουν  και να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος  για διάφορες πτυχές του θέματος  της λειτουργίας του Κέντρου αυτού στον Νησί μας με άξονες τον Ανθρωπισμό και  την Διαφάνεια, ωστόσο το να μη λειτουργεί ένα Κέντρο Πρώτης Υποδοχής των ανθρώπων αυτών στο ακριτικό νησί μας είναι σαν να υποστηρίζουμε ότι επειδή δεν προσφέρονται οι κατάλληλες υγειονομικές υποδομές,  καλύτερα να μην λειτουργεί Νοσοκομείο…

Καταγγέλλουμε την πολιτική της Κυβέρνησης και της Ε.Ε. στο Μεταναστευτικό που θεωρούν ότι με την καταστολή θα λύσουν το πρόβλημα, χτίζοντας Φράκτες στον Έβρο, ή με την πρόχειρη, συμπτωματική  και συχνά απάνθρωπη διαχείριση  της διαβίωσης αυτών  των απεγνωσμένων και εγκλωβισμένων στην πατρίδα μας  ανθρώπων. 

Τέλος είμαστε αντίθετοι στην αξιοποίηση τέτοιων θεμάτων από διαφόρους κύκλους με στόχο να δημιουργήσουν τεχνητές εντάσεις και να αποπροσανατολίσουν τους Πολίτες της Σάμου, να θεωρήσουν ότι για την οικονομική και κοινωνική Κρίση φταίνε οι Πρόσφυγες και όχι η άδικη και αδιέξοδη πολιτική των Μνημονίων Κυβέρνησης , Ε.Ε και ΔΝΤ απέναντι στην οποία πρέπει να αγωνιστούν ενωμένοι.

Η Ν.Ε. Σάμου του Συνασπισμού.