Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
06/09/2006

Σχετικά με την απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής για την πώληση του ΟΤΕ σε ξένο τηλεπικοινωνιακό όμιλο, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, δήλωσε τα εξής:

Η κυβέρνηση της Ν.Δ., μετά το ξεπούλημα και τον αφελληνισμό της Εμπορικής Τράπεζας, αποφάσισε την εφαρμογή του ίδιου μοντέλου για την εκποίηση και του ποσοστού μετοχών του ΟΤΕ, που απέμειναν στο Δημόσιο (38,7%), αλλά και του μάνατζμεντ του, σε ευρωπαϊκή πολυεθνική εταιρεία.

Επιβεβαιώνεται έτσι, ότι η εξαγορά της Γερμανός από την COSMOTE δεν έγινε για την επιχειρηματική ενδυνάμωσή της, αλλά στην προοπτική της συγχώνευσής της με τον ΟΤΕ, ώστε να χρησιμεύσει ως προίκα του ΟΤΕ στο προξενιό με την ξένη πολυεθνική εταιρεία, στην οποία προορίζεται να τον ξεπουλήσουν.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ., μετά τα ασημικά του σπιτιού που πούλησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, ξεπουλάει πλέον όχι μόνο τα χάλκινα είδη και το ίδιο το σπίτι, αλλά και τα θεμέλια στα οποία στηρίζεται.

Η προωθούμενη πλήρης ιδιωτικοποίηση και ο αφελληνισμός του δημόσιου τομέα των τηλεπικοινωνιών της χώρας μας αποτελεί οικονομικό, πολιτικό, κοινωνικό και εθνικό έγκλημα.

Οι συνέπειες για την οικονομία, την κοινωνία, την εθνική κυριαρχία, όταν τα πάντα ρευστοποιούνται στο περιβάλλον μας, στους πολίτες που "πληρώνουν τον βαρκάρη με τα υψηλά τιμολόγια των τηλεπικοινωνιακών και ιντερνετικών υπηρεσιών, αλλά και στους εργαζόμενους στον κλάδο, παλιούς και νέους, που διαλύονται οι εργασιακές σχέσεις τους, θα είναι πολύ αρνητικές και ανεπίστρεπτες.

To Γραφείο Τύπου