Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
05/08/2011

Δήλωση Δημήτρη Στρατούλη, μέλους της ΠΓ του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τις νέες δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για λευκή απεργία των δημοσίων υπαλλήλων.

Η κυβέρνηση, προφανώς, έχει κατανοήσει ότι έχει χάσει κάθε λαϊκή δημοκρατική νομιμοποίηση στην εφαρμογή των αντικοινωνικών πολιτικών της και προσπαθεί με απειλές και τρομοκρατία να προλάβει και να ανακόψει την καταιγίδα λαϊκών αντιδράσεων και απεργιών, που αναμένεται να ξεσπάσουν από τις αρχές του Σεπτέμβρη.

Ταυτόχρονα, προσπαθεί να φορτώσει στους δημοσίους υπαλλήλους τις ευθύνες για την αποτυχία των εισπρακτικών  στόχων του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου, λόγω του βαθέματος της ύφεσης, που προκαλούν οι τροϊκανές πολιτικές της και λόγω της διάλυσης των δημόσιων φορολογικών μηχανισμών με δική της ευθύνη, καθώς και της προηγούμενης κυβέρνησης της Ν.Δ.

Η κυβέρνηση αυτή, που όχι μόνο κατεδαφίζει την κοινωνία και την παραγωγική βάση της χώρας, αλλά χρησιμοποιεί και ακραίο, χυδαίο και απροκάλυπτο αυταρχισμό, ήρθε η ώρα να φύγει πριν καταστρέψει τα πάντα σε αυτή τη χώρα.

To Γραφείο Τύπου