Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
13/03/2002

Απάντηση του Ν.Βούτση (υπεύθ. Γραφείο Τύπου ΣΥΝ) για τις δηλώσεις του Κ.Σημίτη

Απάντηση του Ν.Βούτση(υπεύθ. Γραφείο Τύπου ΣΥΝ) για τις δηλώσειςτου Κ.Σημίτη περί στρατηγικής του ΠΑΣΟΚ

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους σχετικά με τις δηλώσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Κ.Σημίτη, ο Ν.Βούτσης, υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ τόνισε:

Οι δηλώσεις του κ. Σημίτη για την στρατηγική του ΠΑΣΟΚ δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για τις επιλογές της συλλογικής έκφρασης της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.

Επαναλαμβάνουν την εμμονή στις ακολουθούμενες πολιτικές που έχουν οδηγήσει σε σοβαρά αδιέξοδα, όπως δημόσια έχουν δηλώσει και πολλά από τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.

Συνιστούν προφανή αναδίπλωση και έχουν αντιφατικό χαρακτήρα σε σχέση με αντίθετες δημόσια διατυπωμένες θέσεις, στο βαθμό που οριοθετούν την στρατηγική του ΠΑΣΟΚ στη γνωστή νοοτροπία του ηγεμονισμού, την επιδίωξη αυτοδύναμης -ελέω εκλογικού νόμου- πλειοψηφίας και την εμμονή στην ενίσχυση του δικομματικού πολιτικού συστήματος. ΄Όπως επίσης επιδιώκουν την αναπαραγωγή πλαστών διαχωριστικών γραμμών και των τεχνητών αντιπαραθέσεων με προφανή σκοπό να γίνουν διακριτές οι πολιτικές του ΠΑΣΟΚ από αυτές της Ν.Δ. και να αξιοποιείται διλημματικά το ιστορικό, παρωχημένο και μετέωρο τελικά σχήμα των δεξιών-αντιδεξιών δυνάμεων.

Εκφράζουν επί της ουσίας την εμμονή στο όνομα της "σταθερότητας" στα καλπονοθευτικά εκλογικά συστήματα που αποτελούν προφανή άρνηση στην πρόταση να ισχύσει η απλή αναλογική στις δημοτικές-νομαρχιακές εκλογές, επιλογή που εξαρτάται απολύτως και μόνο από την σημερινή κυβερνητική πλειοψηφία.

Είναι σαφές ότι αυτές οι επιλογές δεν αφορούν την Αριστερά και τους αριστερούς πολίτες. Αποτελούν την βαρετή επανάληψη μιας επικοινωνιακής πολιτικής η οποία στερείται πολιτικής ουσίας και παραπέμπει στην εκτίμηση ότι καλούμαστε να γίνουμε "στο ίδιο έργο θεατές".

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου