Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
11/08/2011

Δήλωση Δημήτρη Στρατούλη, μέλους της ΠΓ του ΣΥΝ, υπεύθυνου εργατικής πολιτικής, για τα ποσοστά ανεργίας που ανακοίνωσε η ΕΛ.ΣΤΑΤ. για τον Μάη του 2011 και για τις απειλές του κυβερνητικού εκπροσώπου στους δημοσίους υπαλλήλους

Τα ποσοστά ανεργίας το Μήνα Μάιο ήταν αρκετά αυξημένα σε σχέση με τον Απρίλιο, ενώ κανονικά θα έπρεπε να είχαν μειωθεί λόγω αυξημένων προσλήψεων αυτή την περίοδο σε εποχικές καλοκαιρινές εργασίες. Η κυβέρνηση, η τρόικα, τα μνημόνια, τα μεσοπρόθεσμα προγράμματα και οι εφαρμοστικοί τους νόμοι έφεραν την ανεργία, τη φτώχεια και την απελπισία σε κάθε νοικοκυριό.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με τις νέες απειλές του στους δημοσίους υπαλλήλους, ότι εφʼ όσον αντισταθούν στις αντεργατικές κυβερνητικές πολιτικές θα λογοδοτήσουν στο δικαστήριο της συνείδησης των πολιτών, είναι σα να μιλάει «για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου».

Στο δικαστήριο της συνείδησης των πολιτών έχει ήδη κριθεί και καταδικαστεί η κυβέρνηση του Γ.Παπανδρέου για την πρωτοφανή ανεργία και φτώχεια που έχει επιφέρει η τροϊκανή πολιτική της στο λαό και στη νεολαία, για τις περικοπές μισθών και συντάξεων και για το ξεπούλημα του δημόσιου και κοινωνικού πλούτου. Ότι και να λέει, όσο  και να απειλεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ένα είναι σίγουρο, ότι οι ημέρες αυτής της κυβέρνησης είναι μετρημένες και θα πέσει με πάταγο από τους αγώνες των ανέργων, των δημοσίων υπαλλήλων και όλων των άλλων εργαζομένων.

To Γραφείο Τύπου