Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
12/08/2011

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για την οικονομία

Κάθε μέρα που περνάει, η αποτυχία της πολιτικής των μνημονίων και των μεσοπρόθεσμων προγραμμάτων γίνεται φανερή σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής ζωής στη χώρα μας.

Διάλυση του δημόσιου τομέα, ξεπούλημα των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας και της δημόσιας περιουσίας, αύξηση των έμμεσων φόρων, βάθεμα της ύφεσης, υποβάθμιση του εναπομείναντος κοινωνικού κράτους και αύξηση της ανεργίας δείχνουν το αδιέξοδο της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της κυβέρνησης, που οδηγεί σε όλα αυτά τα άδικα και καταστροφικά αποτελέσματα για την πλειοψηφία της κοινωνίας, ενισχύοντας ταυτόχρονα την ανασφάλεια και το φόβο για το άμεσο μέλλον.

Η πολιτική αυτή, ωστόσο, δεν είναι μονόδρομος. Η ενεργοποίηση του λαϊκού παράγοντα όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα για την ανατροπή της άδικης πολιτικής, με τη συμμετοχή του κόσμου στους δρόμους και στις πλατείες όλη της χώρας, είναι παρακαταθήκη για νέους αγώνες στο άμεσο μέλλον.

Κυβερνήσεις του δικομματισμού και του νεοφιλελευθερισμού, όπως η κυβέρνηση Παπανδρέου, δεν θέλουν ούτε μπορούν να ακολουθήσουν διαφορετική πολιτική. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, προβάλλει ως κοινωνική ανάγκη η διαμόρφωση ενός νέου συνασπισμού εξουσίας όλων των προοδευτικών αντιμνημονιακών δυνάμεων με πυρήνα την αριστερά. Αυτή είναι και η μόνη πολιτική ελπίδα.

To Γραφείο Τύπου