Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
19/03/2002

Απάντηση του Ν.Κωνσταντόπουλου σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις εκπομπές της τηλεόρασης

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, μετά τη συνάντησή του με το Προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, τόνισε:

Για εκπομπές της τηλεόρασης

Τα μεγάλα προβλήματα που αφορούν τη συνείδηση και τη ζωή των πολιτών είναι αλλού. Είναι στη δουλειά, στην κοινωνική προστασία, στην εξασφάλιση ίσων ευκαιριών για όλους, στην εξυγίανση του δημόσιου βίου της χώρας, στην αξιοποίηση με ορθολογικό τρόπο των θυσιών που καταβάλει αυτός ο λαός για να έχει καλύτερο επίπεδο ανάπτυξης και συλλογικότερη ευημερία.

΄Όλα τα άλλα που αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη από τα σοβαρά προβλήματα της ζωής και της συνείδησης των πολιτών, όλα τα άλλα που μπουκώνουν την ελληνική κοινωνία με υποπροϊόντα και αντιαισθητικά κατασκευάσματα, κάνουν ακόμα πιο νοσηρό το δημόσιο βίο της χώρας.

Και εδώ είναι ευθύνη όλων των δυνάμεων μιας χώρας. Των κοινωνικών, των πνευματικών, των πολιτικών δυνάμεων μιας χώρας να αξιώσουν αποτελεσματικά εξυγίανση του δημόσιου βίου. Και όταν παράγεται νοσηρός δημόσιος βίος, τότε η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάθεται στην άκρη και να παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο.

Δεν είναι θέμα απαγορεύσεων, δεν είναι ζήτημα διώξεων. Είναι υπόθεση κανόνων, ρύθμισης και εξυγίανσης της αγοράς. Και το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο να κάνει καλά τη δουλειά του, αλλά και οι νόμοι όταν ψηφίζονται να εφαρμόζονται. Γιατί ξέρετε ότι σήμερα υπάρχει το ραδιοτηλεοπτικό χάος, ακριβώς διότι όλοι οι νόμοι που κατά καιρούς πανηγυρίστηκαν ως αποτελεσματικοί, δεν έχουν εφαρμοστεί μέχρι σήμερα.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου