Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
22/08/2011

Ανακοίνωση της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ για την αυριανή απεργία των εργαζομένων στον επισιτισμό – τουρισμό

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει πολιτικά την αυριανή απεργία των εργαζομένων στον επισιτισμό – τουρισμό για να παραμείνουν στον κανονισμό βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων οι σερβιτόροι, καμαριέρες, μάγειροι, ζαχαροπλάστες, ψήστες και λαντζέρηδες. Η κυβέρνηση, σε συμφωνία με την τρόικα, προωθεί την εξαίρεσή τους παρότι οι συνθήκες εργασίας τουw όχι μόνο δεν έχουν βελτιωθεί, αλλά έχουν ιδιαίτερα χειροτερέψει.

Η εξαίρεση αυτών των κατηγοριών εργαζομένων από τη λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων ωφελεί μόνο τους κρατικοδίαιτους μεγαλοεπιχειρηματίες του τουρισμού, ενώ θα οδηγήσει σε μακροχρόνια ανεργία τις ηλικίες 50-65 ετών, αφού οι επιχειρήσεις θα τους απολύσουν για να πάρουν νεότερους, μη ενταγμένους στη λίστα και συνεπώς γιʼ αυτές φθηνότερους.

Τα νέα θύματα των κυβερνητικών και τροϊκανών περικοπών στη λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων στον κλάδο του επισιτισμού – τουρισμού είναι οι πιο ανασφαλείς, κακοπληρωμένοι, ανασφάλιστοι και απροστάτευτοι από τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες εργαζόμενοι στη χώρα αλλά και σε ολόκληρη την ευρωζώνη.

To Γραφείο Τύπου