Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
25/08/2011

Συνέντευξη Δ. Παπαδημούλη στο ρ/σ «Ράδιο 9, 9,89» (Στον Χ. Mπότσαρη)

Οι ισχυροί επωφελούνται από την κρίση

Η κατάσταση είναι πολύ άσχημη εξ αιτίας της πολιτικής που εφαρμόζεται για τους πολλούς και τους ασθενέστερους. Οι ισχυροί, όχι μόνο δεν πλήττονται, αλλά ωφελούνται. Δεν πληρώνουν φόρους κι επειδή πέφτει δραματικά η αξία των ακινήτων, της εργατικής δύναμης, των επιχειρήσεων, οι έλληνες πλούσιοι που έχουν πάει τα χρήματά τους στο εξωτερικό ακονίζουν τα μαχαίρια τους για να αγοράσουν, είτε μόνοι τους είτε σε συμμαχία με ξένους συνεταίρους τους, κοψοχρονιά τα φιλέτα και επιπλέον αυξάνουν και το περιθώριο κέρδους τους, καθώς η αξία της αμοιβής της εργασίας και οι συνθήκες με τις οποίες παρέχεται αυτή η εργασία, με ταυτόχρονη μεγάλη ανεργία, πέφτει ραγδαία. Γίνεται μια τεράστια ανακατανομή.

Μυστικά κονδύλια στην γενική γραμματεία ενημέρωσης.

Μέχρι πρότινος γνωρίζαμε για μυστικά κονδύλια κυρίως στο Υπουργείο Εξωτερικών και σε άλλα υπουργεία. Μυστικά κονδύλια για να δίνονται σε δημοσιογράφους και να υπηρετούν σκοπούς προπαγάνδας δεν γνωρίζαμε ότι υπάρχουν. Χθες μάθαμε ότι υπάρχουν σε εφαρμογή ενός χουντικού προεδρικού διατάγματος του 1970. Πρόκειται για μια πρακτική αθλιότητας. Χρησιμοποιούνται τα χρήματα των φορολογουμένων για να γίνεται προπαγάνδα υπέρ του εκάστοτε κυβερνώντος κόμματος. Το εντυπωσιακό είναι ότι δίπλα στα θετικά σχόλια για την απόφαση του κ. Μόσσιαλου, που το δημοσιοποίησε και είπε αυτό το πράγμα να καταργηθεί, δεν υπήρξε η αναγκαία κριτική γιατί αυτό το σύστημα υπήρχε και δούλευε 40 χρόνια τουλάχιστον χωρίς να το ομολογούν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Η δικαιολογία ότι δεν μπορούμε να σας πούμε ποιοι τα έπαιρναν γιατί έχουν καταστραφεί τα στοιχεία με βάζει σε υποψίες.

Επιβάλλεται απ όσους διατέλεσαν υπουργοί Τύπου να βγουν ο καθένας και να κάνουν τον δικό τους απολογισμό και να μην στρουθοκαμηλίζουν γιατί εδώ υπάρχει συνενοχή δεκαετιών όλων των κυβερνήσεων, που δεν μπορεί να μην ήξεραν. Η ΕΣΗΕΑ έπρεπε να είχε ήδη αντιδράσει απαιτώντας την πλήρη διαφάνεια. Ας μας απαντήσει ο κ .Μόσσιαλος  πόσα χρήματα ξοδευόντουσαν κάθε χρόνο από αυτόν τον μυστικό κωδικό;

Για την υπόθεση της Siemens

Σήμερα ολοκληρώνεται στη Βουλή η μετατροπή του μεγαλύτερου δικομματικού σκανδάλου της σύγχρονης ιστορίας σε ένα τεράστιο φιάσκο. Το ΠΑΣΟΚ κατέληξε ότι το σκάνδαλο Siemens είναι η πιθανή εμπλοκή των κυρίων Μαρκογιαννάκη και Αλογοσκούφη, για τους οποίους σας λέω ότι μέσα στην εξεταστική επιτροπή δεν έχουν προκύψει αποχρώσεις και ενδείξεις σοβαρές ενώ για άλλους έχουν προκύψει πολύ περισσότερες. Αυτή την ώρα αντί για ένα συγγνώμη από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ προβλέπω ότι και ο Παπανδρέου και ο Σαμαράς θα είναι απόντες από την σημερινή συζήτηση, για να αποφύγουν να απαντήσουν, γιατί δεν έψαξαν τουλάχιστον τα κομματικά τους ταμεία που με τη βούλα γερμανικών δικαστηρίων έπαιρναν μίζα 2% επί χρόνια από τη Siemens, γιατί δεν έκαναν τουλάχιστον αυτοκάθαρση, γιατί δεν έχει πάει κανείς στο ειδώλιο όχι μόνο από τα πολιτικά αλλά και από τα μη πολιτικά πρόσωπα.

Διαβάζω τώρα ότι 12 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ - δεν ξέρω αν είναι σε συνεννόηση με την ηγεσία ή αυθορμήτως - ζητούν στη σχετική ψηφοφορία για την παραπομπή πολιτικών προσώπων θα πρέπει να γίνεται όχι με μυστική ψηφοφορία όπως επιβάλλει ο κανονισμός της Βουλής αλλά με φανερή ψηφοφορία έτσι ώστε να καταργείται το κατά συνείδηση και να προωθείται η αρχηγική εντολή και η κομματική πειθαρχεία. Αντί να δουν το προηγούμενο φιάσκο του Ιουλίου, όπου ούτε οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν ψήφισαν αυτήν την πρόταση, ότι το σκάνδαλο Siemens είναι ο Αλογοσκούφης και ο Μαρκογιαννάκης, και να αλλάξουν πορεία υπέρ της κάθαρσης, της διαφάνειας και της δικαιοσύνης, προσπαθούν απλώς να ενισχύσουν την αρχηγική εντολή.

Είναι θλιβερή και εκνευριστική  η επίσημη προπαγάνδα της ΝΔ ότι το σκάνδαλο Siemens ήταν ένα αποκλειστικά πράσινο σκάνδαλο. Μα αν ήταν πράσινο μόνο το σκάνδαλο γιατί όσο ήταν πλειοψηφία δεν έφτιαξαν εξεταστική επιτροπή για να συζητηθεί το σκάνδαλο; Γιατί ο Καραμανλής έκλεισε νύχτα τη Βουλή για να προγραφούν οι ευθύνες της περιόδου 2004-2007; Πως εξηγούν ότι πήραν μίζες τα κομματικά ταμεία και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με βάση την απόφαση του δικαστηρίου του Μονάχου; Πως εξηγούν ότι δινόταν μαύρο χρήμα, όχι μόνο την περίοδο υπογραφής των συμβάσεων επί ΠΑΣΟΚ αλλά και της εκτέλεσης και τροποποίησης των συμβάσεων επί ΝΔ;

To Γραφείο Τύπου