Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
25/08/2011

Ανακοίνωση ΝΕ ΣΥΝ Α' Θεσσαλονίκης για την ψήφιση του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση

Χθες η πρωτοφανής για άλλους, αλλά όχι για την αριστερά, συναίνεση των δύο μεγάλων κομμάτων εξουσίας, με ενορχηστρωτή το ΛΑΟΣ απέδειξε για άλλη μια φορά την ύπαρξη ευρείας ιδεολογικής και πολιτικής ταύτισης στις γραμμές του πιο ακραίου νεοφιλελευθερισμού.

Έτσι ψηφίστηκε το νομοσχέδιο που βάζει ταφόπλακα στη δημόσια και δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση, ανοίγοντας το δρόμο για υποβαθμισμένα πτυχία και ανύπαρκτα επαγγελματικά δικαιώματα, με στόχο την εδραίωση των επισφαλών και ελαστικών σχέσεων εργασίας. Για τους νέους/ες της χώρας μας. Πρόκειται για ένα εκδικητικό, καταστροφικό πλαίσιο που βάλει ευθέως εναντίον των φοιτητών και των πανεπιστημιακών δασκάλων, που ούτως ή άλλως έχουν συστηματικά κατασυκοφαντήσει η κυβέρνηση και τα φερέφωνα της προπαγάνδας της. Το πανεπιστημιακό άσυλο καταλύεται οριστικά σε περίοδο έντασης της κρατικής καταστολής προκειμένου να αναχαιτιστεί το κύμα κοινωνικής διαμαρτυρίας που διογκώνεται. Απαραίτητος συμβιβασμός της «δήθεν προοδευτικής παράταξης» προς την ακροδεξιά και την συντηρητική παράταξη,  ώστε να αντιμετωπιστεί το έλλειμμα δημοκρατικής νομιμοποίησης που χαρακτηρίζει την πολιτική τους.

Ο νόμος αυτός θα μείνει στα χαρτιά και στους πανηγυρισμούς. Είναι φανερό ότι σύσσωμη η πανεπιστημιακή κοινότητα και η κοινωνία θα τον καταργήσουν στην πράξη.   


ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ Αʼ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ